GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2023 16:34

Ankara'da 12.12 Dünya Bingöllüler buluşması

Bingöl'de ilk olarak 12.12.2012 tarihinde kutlanmaya başlanan 'Dünya Bingöllüler Günü', Ankara BİNYAR Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hemşehri Buluşması etkinliği ile kutlandı. Kutlamaya, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'nın yanı sıra Ankara'ta yaşayan Bingöllüler katıldı.

Ankara'da 12.12 Dünya Bingöllüler buluşması

Dünyanın çeşitli köşelerine dağılan Bingöllüler, 12.12.2012'den beri her yıl aralık ayının 12. gününü “Dünya Bingöllüler Günü” olarak kutluyor.

Dünya Bingölllüler Günü, çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Ankara’daki etkinliğin adresi ise Ankara BİNYAR Dernek Merkezi oldu.

Ankara BİNYAR Yönetiminin daha önce yaptığı "Filistin’de yaşanan olaylar ve İsrail’in sistematik katliamlarından dolayı bu yıl eğlence ve kutlama organizasyonu olmayacak.” şeklindeki açıklamasına uygun olarak, kutlama yerine Hemşehri Buluşması şeklinde gerçekleştirildi.

Ankara Kızılay’daki dernek binasında yapılan ve eğlence olmayn program, Filistin'de ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu, ardından söz alan konuklar Bingöl’ün kültüründen, tarihinden ve birlik beraberlik duygularından bahsetti.

Ankara BİNYAR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Zazaoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün burada değerli vekillerimiz, bürokratlarımız ve değerli hemşerilerimizle beraber bir araya geldik. İçimiz buruk, Filistin’de yaşanan bir dram var. Bir katliam var. Bu sebeple daha önce planladığımız ve hazırlıklarını yaptığımız, büyük bir salonda sanatçılarımızın, tiyatro ekiplerimizin olacağı büyük eğlence programımızı iptal ettik. Derneğimiz de sizin de gördüğünüz üzere hemşeri buluşması gerçekleştirdik. Hepiniz geldiniz, salonumuzda oturacak yer dahi kalmadı. Bu büyük ilgi ve alaka için tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bingöl’ün yöresel yemeklerinin ikram edildiği programa, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, eski milletvekili Abdurrahman Anık, Konya Tuzlukçu Kaymakamı Eyyüp Tuğ, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Eski Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, SGK Daire Başkanı Yakup Süngü, Sincan Gençlik ve Spor Müdürü Nafiz Çapın, Türkiye Şeker Fabrikaları Daire Başkanı Edip Uyan,  Ankara Gölbaşı İlçe Müftüsü Yunus Bingöl, TRT Kürdi Kanal Koordinatörü Kemal Gümüş, Koordinatör Yardımcısı Mücahit Mollaoğlu, Haber Müdürü Yunus Yalçın, Program Müdürü Fırat Aslan’ın yanında çok sayıda bürokrat, basın mensubu ve hemşeri katıldı. 

AdminAdmin