SİYASET
Giriş Tarihi : 09-02-2023 20:38   Güncelleme : 09-02-2023 21:24

Yılmaz: 'Bingöl her zaman depremlere hazırlıklı olmak durumunda'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün 2 büyük fay hattının kesiştiği bir bölgede bulunduğunu hatırlatarak, "Bingöl her zaman depremlere hazırlıklı olmak durumunda. Medyada, sosyal medyada, televizyonlarda çeşitli yorumlar yapılıyor. Bunların vatandaşlarımızın zihnini karıştırmasına da müsaade etmemeliyiz" dedi.

Yılmaz: 'Bingöl her zaman depremlere hazırlıklı olmak durumunda'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Bingöl her zaman depremlere hazırlıklı olmak durumunda. Medyada, sosyal medyada, televizyonlarda çeşitli yorumlar yapılıyor. Bunların vatandaşlarımızın zihnini karıştırmasına da müsaade etmemeliyiz." dedi.

Kahramanmaraş'da meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından Bingöl'e gelen Yılmaz, Bingöl Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz, toplantıda depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Bingöl'ün de bir deprem bölgesi olduğunu ve geçmişte çok sayıda depreme maruz kalan kentlerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, Kahramanmaraş'ta medana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depreme ilişkin "Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. İki tane büyük deprem yaşandı. 10 ilimizi etkiledi ama çok daha geniş bir coğrafyada etkisi oldu. Bu depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. On binlerce yaralımız var, hepsine şifa diliyorum. Bütün gücümüzle devlet ve millet el birliği içerisinde bir mücadele yürütüyoruz. Her şey seferber edilmiş, bütün imkânlar seferber edilmiş durumda. Devletin imkânları, yerel yönetimler, sivil toplumlar el birliği içinde bu büyük afetle bir mücadele içerisindeyiz. Depremzedelere, afetzedelere yetişmek gayreti içerisindeyiz. Bingöl olarak bu depremlerden yoğun olarak etkilenen, hisseden illerden biri olduk. Ama çok şükür Bingöllümüzde cana gelen zarar yok. Bazı hasarlar var ama onlar da en kısa sürede tespit edilip gereği yapılacaktır. Özellikle Servi, Adaklı ve Kiğı bölgemizde bazı etkilenen yapılar var." ifadelerini kullandı.

"Bingöl depreme en hazırlıkl illerden biri"

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, Bingöl'ün 2 büyük fay hattının kesiştiği bir bölgede bulunduğunu hatırlatarak, çeşitli mecralarda Bingöl'de deprem olacağı yönündeki yorumların yapıldığına dikkat çekti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bingöl malum bir deprem bölgesi. İki büyük fay hattının kesiştiği bir ilimiz. Dolayısıyla Bingöl her zaman depremlere hazırlıklı olmak durumunda. Mmedyada, sosyal medyada, televizyonlarda çeşitli yorumlar yapılıyor. Bunların vatandaşlarımızın zihnini karıştırmasına da müsaade etmemeliyiz. Elbette depreme hazırlık gerekiyor. Bingöl bu anlamda depreme en hazırlıkl illerden bir tanesi. Geçmişte depremler yaşadığımız için deprem vesilesiyle yapı stoğumuzda çok ciddi bir dönüşüm yapıldı. Bir taraftan da kentsel dönüşümde Bingöl çok çalışan illerden bir tanesi. Vatandaşlarımız da deprem yaşadığı için daha çok duyarlı binalarını yaparken dikkat ediyorlar. Bu riskler yok mudur, mutlaka riskli bölgeler vardır. Bu konuyla da ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

Bingöl'den deprem bölgesine yapılan yardımlara da değinen Yılmaz, sadece belediye ve valilik koordinasyonunda Bingöl’den 11 binden fazla battaniye, 500’den fazla ısıtıcı, 8 bin 600 gıda kolisi, 131 bin 616 giyim, 3 bin 600 çocuk bezi paketi, 4 binden fazla çocuk maması paketi, 566 uyuma seti, 212 binden fazla ekmek, 20 binden fazla koli hazır su, 2 bin 856 koli hazır gıda, 227 halı, 3 binden fazla sağlık paketi ve 30 tır ile 6 minibüsün gönderildiğini aktardı.

Deprem bölgesinden Bingöl'e 40 aile 

Yılmaz, Bingöl'den  Adıyaman’a, Malatya’ya, İslahiye’ye ve Şanlıurfa’ya yardımların gönderildiğini, Bingöl Belediyesi’nin 13 personel ile 11 aracının da deprem bölgesinde olduğunu belirterek, "Deprem bölgesinden Bingöl’e gelen ailelere de Bingöl’de destek veriliyor. Şu ana kadar 40 aileye 300’ü aşkın gönüllümüz destek oldu ve destek olmaya devam ediyor. Kurumlarımızı seferber etmiş durumdayız. Allah’ın izni ile hiçbirini açıkta bırakmayacağız." diye konuştu.

Toplantıya, Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar da katıldı.

AdminAdmin