GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2023 18:09

Deprem bölgesinden 836 kişi Bingöl’e nakledildi

Deprem bölgesinden Bingöl'e yerleştirilen depremzedeler için acil ihtiyaç listesi belirlendi. Haydi Bingöl misafirlerine sahip çıktı. İhtiyaç listesi haberimizde.

Deprem bölgesinden 836 kişi Bingöl’e nakledildi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerden etkilenen vatandaşların, çevre illere tahliyesine devam ediyor.
Bu kapsamda şimdiye kadar deprem bölgelerinden 836 kişi Bingöl’e yerleştirildi. Bingöl’de misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için acil ihtiyaç listesi oluşturuldu.
Bağış yapmak isteyenler,  yardımlarını, Bingöl Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesi için yardımların toplandığı Bingöl Belediyesi’ne ve Kalium AVM’ye bırakmaları isteniyor.
İşte Acil İhtiyaç Listesi:
GIDA
Süt, çay, şeker, sıvı yağ, mercimek, tuz, pirinç, salça, kuru fasulye, şehriye, helva, peynir, zeytin, konserve, bebe bisküvisi, bebek maması, küçük kavanoz mama,
GİYİM
Bebek bezi, kadın-erkek çamaşır, bebek-çocuk çamaşır-zıbbın, biberon-emzik, bebek pişik kremi-pudra, hasta yetişkin bezi, diş macunu-fırçası, bebek ve yetişkin şampuan, tırnak makası, tarak, sıvı sabun, kalıp sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı, ağrı kesici ilaç, peçete, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı, çocuk botu, battaniye, ısıtıcı, ıslak mendil ve hijyen pedi.
 

AdminAdmin