YEREL
Giriş Tarihi : 01-11-2021 15:22   Güncelleme : 01-11-2021 15:39

Yetimler Vakfı Bingöl Temsilciliğinden "İslam’da Kardeşlik" programı

Yetimler Vakfı Bingöl Temsilciliğinden

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Bingöl İl Temsilciliği tarafından "İslam’da Kardeşlik" konulu etkinlik düzenlendi.  

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yetimler Vakfı gönüllüsü Elif Dursun, mü’minlerin ancak kardeşler olduğuna vurguladı.

“Kur’an, sünnet ve selef–i salihinin yolunu esas almak, İslami bir toplumun uzvu olarak yaşamak ve değişen şart ve ortamlarda İslami duruşundan ödün vermemek Allah Teâlâ’nın büyük lütuflarındandır." diyen Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Hucurat Suresi 10.ayette ‘Müminler Ancak Kardeştir’ diye buyurmaktadır. Yine Konu ile ilgili olarak Resulullah (s.a.w) bir hadisi şeriflerinde, 'Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.' (Buhârî, Mezâlim 3; Müslim, Birr 58.) diye buyurmaktadır."

 Elif Dursun, kimsenin kimseden üstün veya aşağı olmadığını, üstünlüğün takvada olduğunu söyledi.

İslam kardeşliğinin ırk, renk, dil, kavim, sınıf, sınır ayrımı yapmadığını anlatan Dursun, "İslam için tek ölçü Müslüman olmaktır. Her kim Müslüman ise dili, ırkı, rengi, kavmi, mertebe ve mevkisi ne olursa olsun, Müslüman için kardeştir ve hepsi aynı haklara sahiptir. Üstünlük Takvayladır. Öyle ise gelin bizlerde Allah rızası için kardeşler olalım. Resulullah (s.a.w) Medine’de Ensar ve Muhacir kardeşliğini nasıl tesis ettiyse, gelin bizlerde Türk-Kürt, Arap, Fars, Acem demeden, herhangi bir mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan Allah rızası için kardeşler olalım. Bugün bu kardeşliği tesis etmeye her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Eğer Allah’ın izni ile bunu yapabilirsek;  Suriye’ye, Irak’a, Myanmar’a, Filistin ve mazlum ile mustazafların yaşadığı bütün beldelere huzur ve adalet gelir inşallah. Rabbim bu şuur ve bilinç içerisinde olmayı cümlemize nasip eylesin." diye konuştu. 

Program Gülsüm Gönül’ün yaptığı dua ve yapılan ikramlarla sona erdi. 

 

AdminAdmin