GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2021 15:42   Güncelleme : 01-11-2021 15:42

Vali Ekinci'den Kızılay Haftası mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kızılay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Dünyanın dört bir tarafındaki muhtaç insanlara karşılık beklemeksizin bereket yüklü yardım elini uzatan ve dünyanın en köklü, en güçlü yardım teşkilatlarından biri olan Kızılay teşkilatımız ile ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci'den Kızılay Haftası mesajı

Vali Ekinci, mesajında, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Kızılay; kısıtlı imkânlarla başlayan hizmetlerini milletimizin ilgi ve sevgisiyle büyüterek bugünlere geldiğini belirtti.

Kızılay'ın bir istikrar abidesi olarak 153 yıldır aynı ilkeler ve aynı duygularla muhtacın rengine, dinine, diline, mezhebine ve meşrebine bakmaksızın yardım elini uzatmakta, dertlere deva olduğunu aktaran Vali Ekinci, mesajında şunları kaydetti:

"Hayırlarda yarışma konusunda bizler için bir numune-i timsal olan Kızılay, milletimizin paylaşma ve dayanışma duygularını arkasına alarak savaşta, doğal afetlerde ve diğer koşullarda zorluk yaşayan insanların yanında olmaya devam etmektedir.

Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma kültürünü, dünyanın neresinde olursa olsun ulvi amaçlar doğrultusunda harekete geçirmeyi başaran Kızılay; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle, dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır.

İnsanı merkeze alarak her imkânı onun için seferber eden düşünce ve kültür dünyamızın sosyal hayata ait en değerli ve kadim organizasyonu olan Kızılay, aynı şekilde aş ocakları ile yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam etmektedir.

Bin yıllara dayanan medeniyet birikimimizin “fedakarlık, sahip çıkma ve paylaşma, zorda kalana el uzatma” gibi hassas konularını en güzel şekilde temsil eden Kızılay’ımızın her kademedeki çalışanlarını tebrik eder, hayırsever vatandaşlarımızın ve tüm halkımızın Kızılay Haftasını kutlarım."

AdminAdmin