SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-04-2021 19:22   Güncelleme : 13-04-2021 19:48

Yeni tedbirler açıklandı: Hafta sonları tamamen yasaklandı

Bingöl'de 3-9 Nisan 2021 tarihleri arasında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı 204,42 olarak gerçekleşti. Buna göre Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, hafta içi kısıtlama saati de 19.00 olarak güncellendi

Yeni tedbirler açıklandı: Hafta sonları tamamen yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası tüm Türkiye'nin beklediği yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan konuşmasında, ramazan ayında kısmi kapanma uygulanacağını belirterek, "Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz durumda iyileşme olmazsa çok daha kalıcı kararlar alabiliriz." dedi.

"Vaka artışında ister istemez tedbirleri sıkılaştırmak zorunda kalıyoruz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugünkü toplantımız süreci tüm boyutlarıyla yeniden değerlendirdik. Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz durumda iyiliştirme olmazsa çok daha kalıcı kararlar alabiliriz. Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayısını düşürmesi rakamlarla tespit edilmiştir."

Erdoğan yeni tedbirleri şöyle açıkladı:

"Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19.00 sabah 05.00 olarak güncellendi.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getiriyoruz.
Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

Kafe kıraathane, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca paket sistemine geçecektir.

Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.
Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir.Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.Uygulama yarın akşam saati ile başlayacaktır.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

AdminAdmin