GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-04-2021 13:17   Güncelleme : 14-04-2021 13:17

Bingöl'de orman fakültesi kurulması talepleri artıyor

Bingöl'de orman fakültesi kurulması talepleri artıyor

BNH - Bingöl Üniversitesi bünyesinde orman fakültesi kurulması için kamuoyu oluşturuluyor.

Bu kapsamda, Bingöl Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Boğatemur, Türkiye Kamu Sen, Türk-Sağlık Sen İl Başkanı Kenan Alban, Türk Tarım Orman-Sen İl Başkanı Sıddık Ağırbaş ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Mehmet Sarıdağ, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı makamında ziyaret ederek, orman fakültesi açılması talebinde bulundu.

Bingöl’e orman fakültesinin kurulması için hazırlanan ek rapor, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a sunuldu.

Talepleri olumlu karşılayan Rektör Çapak, hali hazırda Bingöl’ün kalkınması ve gelişmesi için tıp, hukuk ve eczacılık fakültesi açılmasının daha elzem olduğunu belirterek, 3 fakülteden birinin açılması durumunda orman fakültesinin açılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Bingöl Ülkü Ocakları İl Başkanı Boğatemur, Türk-Sağlık Sen İl Başkanı, Türk Tarım Orman-Sen İl Başkanı ve Orman İşletme Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi de, orman fakültesinin yanı sıra tıp, hukuk ve eczacılık fakültesi açılması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Rektörlüğe sunulan raporda, ülke genelinde bulunan 12 orman fakültesi hakkındaki bilgileri, orman  mühendisi ve orman muhafaza memuru atama durumları ile Gümüşhane Üniversitesi Kürtün MYO'nun  Türkiye genelinde Ormancılık ve Orman Ürünleri Mezunlarını işe yerleştirmede öncü olduğunu, son olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde açılan orman fakültesi bilgisini yer verildi.

Heyet, orman fakültesinin Bingöl’de açılması durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ilk ve tek  fakültesi olacağının da altını çizdi.

AdminAdmin