SİYASET
Giriş Tarihi : 14-05-2023 23:22   Güncelleme : 15-05-2023 00:11

Yeni milletvekillerinden Bingöl halkına teşekkür

Bugün gerçekleştirilen 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Bingöl'de birinci parti olan AK Parti'den milletvekili seçilen Feyzi Berdikbek ve Zeki Korkutata, seçim zaferini partililerle paylaştı. Oy sayım işleminin önemli oranda tamamlanmasının ardından Hastane Caddesi'ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde toplanan kalabalığa seslenen vekiller, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Bingöl halkına teşekkür etti.

Yeni milletvekillerinden Bingöl halkına teşekkür

Bütün Türkiye'de olduğu gibi seçim heyecanı sürüyor. Oyların büyük bölümü sayıldı. İl Seçim Kurulu'nda sandık birleşimi ve ıy sayım işlemi devam ediyor.

Türkiye genelinde resmi olmayan sonuçlara göre, an itibariyle Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44 bandında.

Bingöl'de milletvekiliği seçiminde ise AK Parti yüzde 40, Yeşil Sol yüzde 24 bandında. Buna göre AK Parti'den Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Yeşil Sol Partisi'nden de Ömer Faruk Hülakü, yeni dönemde TBMM'de Bingöl'ü temsil edecek.

Beribek, Korkutata ve Coşkun partililere teşekkür etti.

AK Parti'den milletvekili seçilen Berdibek ve Korkuata ile 3. sıra adayı Furkan Ufuk Coşkun, milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin Bingöl'de birinci parti çıkmasının ardından Hastane Caddesi'ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde toplanan partililerle buluştu.

Burada partililere hitap eden milletvekilleri, seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanmasından duydukları memuniyeti ifade ettiler. Seçimin kazanılmasında büyük emekleri olanlara teşekkür eden vekiller, "Gönül isterdi 3-0 yapalım ama nasip olmadı. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Üçümüzde kazandık. Hep birlikte ülkemiz ve memleketimiz için çalışacağız. Seçim sürecinde büyük gayret gösteren ve zaferin kazanılmasında büyük emekleri olan parti görevlileri ve gönüllülerine ve bütün Bingöl halkına teşekkür ederiz." diye konuştular.

Daha sonra parililer seçim zaferini kutalayan vekilleri, seçimin kazanılmasında görünmeyen kahramanlar olan kadınları alkışlarla tebrik ettiler.

AdminAdmin