SPOR
Giriş Tarihi : 12-06-2021 14:59   Güncelleme : 12-06-2021 15:44

Yamaç paraşütü hedef kupası yarışları renkli görüntülere sahne oldu

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Yolçatı Kayak Tesisleri'nde yapılan yarışmaya, Türkiye'nin değişik illerinde 47 paraşütçü katıldı

Yamaç paraşütü hedef kupası yarışları renkli görüntülere sahne oldu

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması, Bingöl'de başladı.

Bingöl Valiliği kordinasyonunda, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bingöl Belediyesi, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Yolçatı Kayak Tesislerinde düzenlenen yarışma, yamaç paraşütü pilotlarının renga renk paraşütleriyle yaptıkları test uçuşları adeta görsel şölen oluşturdu.

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ali Rıza Akarca, etkinlikte yaptığı konuşmada, yamaç paraşütü yarışlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, amaçlarının Bingöl’ü tanıtmak olduğunu söyledi.

Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması Türkiye Şampiyonası'nın da Bingöl’de yapılmasını istediklerini dile getiren "Türkiye’mizin değişik illerinden Ankara, Mersin, Trabzon, Samsun, Batman, Şırnak, Mardin illerinden 47 sporcumuzla 3 kategoride yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmaların amacı Bingöl’ümüzün coğrafyasını tanıtmak. Gelen sporcu arkadaşlar Bingöl’den memnunlar." diye konuştu.

Yarışa Adana'dan katılan yamaç paraşütü pilotu Soner Coşkun da bölgenin yapaç paraşütü sporuna çok uygun olduğunu söyledi.

Bingöl'de düzenlenen yarışmaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Coşkun, duygularını şöyle dile getirdi:

 "Sabahtan başladı uçuşlarımız. Keyifli ve güzel bir şekilde devam ediyor. Hem Bingöl’ü görme fırsatımız oldu hem de bu coğrafya da uçmak ayrı bir keyif verdi. Bingöl coğrafi olarak güzel bir yer. Ayrıca insanlarımız bizi burada gayet iyi ve sıcak karşılıyorlar. Teşekkür ederiz hepsine çok büyük emekler veriyorlar."

Ankara’dan katılan Ali Doğanay ise yarışmaya 5 kişi geldiklerini belirterek, Bingöl'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardında, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 47 pilot, bin 800 rakımlı kayak pisti tepesinden uçuş gerçekleştirdi.

Bu arada, dün test uçuşlarıyla başlayan yarışmanın bugün ve yarın devam edeceği öğrenildi.

AdminAdmin