GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2024 18:26

Valilikte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Bingöl Valisi Ahmet Ahmet Usta Başkanlığında, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Yılın ilk toplantısında, konuyla ilgili daha önce yapılan çalışmalar, alınan kararlar ve ilgili kamu kurum ve kuruşların görev ve sorumlulukları ile ilgili sunum yapıldı.

Valilikte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Bingöl Valiliğinde, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Valilik koordinasyonunda uygulamaya konulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” kapsamında düzenlenen İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 Yılı 1.  Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında yapıldı.

Valilikte yapılan toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar, alınan kararlar ve ilgili kamu kurum ve kuruşların görev ve sorumlulukları ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda ayrıca, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ele alındı.

Vali Usta, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Vali Usta, şunları kaydetti.

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede koordinasyonu sağlayan kurumlar ile paydaşlık ilkesi çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesileyle şiddetin olmadığı bir yıl diliyor, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

Eylem Planlarının izlenmesi ile ilave tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, Bingöl Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Baro Başkanı Yusuf Ketenalp, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdülbari Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, İl Sağlık Müdürü Veysel Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, İl Müftüsü Mustafa Topal, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, FKA İl koordinatörü İsa Telimen, ilgili kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

AdminAdmin