YEREL
Giriş Tarihi : 04-12-2023 20:47

Vali Usta'dan 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ​engelli vatandaşların toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu hatırlattı.

Vali Usta'dan 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Usta'nın mesajı şöyle:

"Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı; herkesin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birleşerek birbirini anlaması ve desteklemesidir. Bunun için 3 Aralık günü,  Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacıyla ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

​Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. Onların sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer alması, toplumla bütünleşmeleri ve fırsat eşitliğinden yararlanmaları noktasında devletimiz imkanlarını seferber ermektedir. Eğitim, evde bakım, rehabilitasyon ve istihdamda öncelik gibi pek çok hususta engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik çözümler üretilmiş ve gerekli kanunî düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın hakları güvence altına alınmıştır.

​Engelli kardeşlerimizin önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora girişimcilikten üretime her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını, devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerini memnuniyetle müşahede etmekteyiz.

​Her birimizin bir engelli adayı olduğu bilinciyle hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize vesile olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; bedensel farklılıkların yaşama dair bir engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum."

AdminAdmin