EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-12-2023 21:06

Bingöl'de "Kariyer Fuarı" düzenleniyor

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl Üniversitesinde "3.Kariyer Fuarı" düzenleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı tarafından üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki illerde (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) düzenlenen Kariyer Fuarlarının üçüncüsü 5 Aralık Salı Günü Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Bingöl'de

Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki illerde (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) düzenlenen Kariyer Fuarlarının üçüncüsü Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu Operasyonu konulu Kariyer Fuarı, 5 Aralık 2023 Salı günü 09:30- 17:30 saatleri arasında Bingöl Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Fırat Kalkınma Ajansı, kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla yürütmekte olduğu TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu Operasyonu kapsamında, üniversite öğrencileri ile sektörel firmaları bir araya getiriyor.

Başta son sınıf öğrencileri olmak üzere, tüm katılımcılara kariyer fırsatlarını keşfetme ve potansiyel işverenlerle tanışma imkânı sunacak olan Kariyer Fuarı, öğrenciler ile işletmeleri bir araya getirirken;

bölgedeki gençler arasında kaliteli istihdama erişim fırsatları konusunda da farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Etkinlikte Bingöl Üniversitesi öğrencileri, kurumsal şirketlerin ve bankaların temsilcileri, İŞKUR iş ve meslek danışmanları katılımcı olarak yer alacak. Konferans salonunun fuaye alanında oluşturulacak şirket görüşme masalarında firmalar kariyer ve staj imkanları, işe alımlarında dikkate ettikleri nitelikler, çalışma olanakları konularında öğrenciler ile birebir görüşmeler gerçekleştirecekler.

Açılış oturumuyla başlayacak olan fuarda, özel sektör, kamu ve akademi temsilcilerinin katılımlıyla bir Kariyer Danışmanlığı Paneli de düzenlenecek.

Kariyer Fuarında;

· Firma bazında tahsis edilecek görüşme masalarında, üniversite son sınıf öğrencilerine kariyer yollarında ilham verilerek; öğrenciler kariyer fırsatları hakkında bilgilendirilecek,

· Öğrencileri ve şirketleri olası kariyer fırsatları hakkında bir araya getirerek ilgili ağlar güçlendirilecek,

· Şirketlerin staj imkânları hakkında öğrenciler bilgilendirilecek,

· TRB1 Bölgesi'ndeki gençlerin kaliteli istihdam erişim fırsatları konusunda farkındalık yaratılacak ve sosyal içerme teşvik edilecek.

Kariyer Fuarı’nın öğleden sonraki programında “Salon Etkinlikleri” de gerçekleştirilecek. Salon Etkinliklerinde “CODE-23 Yazılım Atölyesi” , “Teknoloji Kariyeri Platformu Techcareer.net ile Algoritma Challenge” ve “İş Arama Becerileri ve İş Kulübü Faaliyetleri” konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme yapılacak.

AdminAdmin