GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 09:53

Vali Usta'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların medeniyet değerlerinin taşıyıcı unsuru olduğunu belirterek, her alanda verdikleri mücadele ve gösterdikleri fedakârlıkla kadınların ülkenin gücüne güç katan kıymetliler olduğunu ifade etti.

Vali Usta'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Bingöl Ahmet Hamdi Usta, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladım.

Vali Usta, mesajında, hayatı sevgi, şefkat ve emekleriyle güzelleştiren tüm kadınların ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutladığını kaydetti.

Vali Usta'nın mesajı şöyle.

"Medeniyet değerlerimizin taşıyıcı unsuru olan kadınlarımız, her alanda verdikleri mücadele ve gösterdikleri fedakârlıkla ülkemizin gücüne güç katan kıymetlilerimizdir.

Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken ve Türkiye Yüzyılı hedefine emin adımlarla ilerlerken, kadınlarımızın toplum hayatındaki yerinin daha güçlü olmaya başladığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ve yarınlar için umutlu kılmaktadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’ümüzde de artık hemen her alanda kadın elinin izlerini görüyoruz. Kadınlarımızın üretim gücümüzden istihdam kapasitemize, kültür ve sanat alanlarındaki ürünlerinden eğitim ve bilim dünyamıza sundukları katkılar aydınlık yarınlarımızın birer müjdecisidir.   

Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına sağladıkları katkı ve verdikleri mücadele nedeniyle minnettar olduğumuz kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermek ve yaşadıkları sorunları çözme konusunda bizlere düşen görevler bulunmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak bu görevlerin başında gelmektedir. Unutulmamalıdır ki kadınların şiddete maruz kalması; bir yandan sağlıklı nesilleri olumsuz etkileyen, diğer yandan da her türlü toplumsal ilişkiyi tehdit eden önemli bir sorundur.

Hayatımızın hemen her anında varlıklarını hissettiğimiz ve her ihtiyacımızda desteklerini esirgemeyen; bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızı yücelterek sağlıklı bir toplum ve sağlam bir gelecek kurma yolunda güçlü adımlar atmaya daha çok gayret göstermeliyiz.

Dünyadaki en sağır edici sesin kadınların suskunluğu olduğunu asla unutmayalım. Ne kadınlarımız suskun olsun ne de biz onlara sağır olalım.

Bu duygularla ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; başta aziz şehitlerimizin anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım."

AdminAdmin