GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2024 18:53

Vali Usta'dan Ramazan ayı mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 11 ayın sultanı olarak bilinen 2024 yılı Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam aleminin ve Bingöllülerin Ramazan ayını tebrik etti.

Vali Usta'dan Ramazan ayı mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2024 Ramazan ayının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Usta'nın mesajı şöyle:

"On bir ayın sultanı; evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu duygularla, tüm hemşehrilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum.

Hakkı batıldan ayırmak ve hakikatin sönmez pörsümez mesajını yeniden hatırlatmak üzere nazil olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in 'OKU' emriyle akleden kalplere misafir olduğu bu ay, muhabbet, merhamet, şefkat ve hoşgörü ayıdır.

Ramazan ayı; gönülleri birbirine yakınlaştıran, insana acizliğini ve faniliğini hatırlatarak gaflet ve günahtan arındıran, ilahi şefkat ve merhametin kalpleri kucakladığı, ruhların oruçla sükûna erdiği, bitimsiz meşguliyetlerden yorulan gönüllerin inşirah bulduğu; dua, terbiye ve muhasebe ile manevi yükselişin yaşandığı hasat mevsimidir.

Bu bereket yüklü zamanda bizlere düşen görev, yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşamak ve yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadis-i Şerif´i rehberliğinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmalı,  muhtaç olanlarla soframızı paylaşmalı, selamı yaymalı, kırgınlıkları gidermeli, çevreye karşı duyarlı olmalı, komşularımızı ve akrabalarımızı daha fazla hatırlamalıyız.

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.

Unuttuklarımızı hatırlamak, ruhlarımızı yeniden fethetmek, varlığın anlam sınırlarına doğru yürümek ve kulluğun masumiyetini yeniden yaşayabilmek için bu mübarek ayın ilimizde, ülkemizde ve dünyada huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyor; başta Gazze'li mazlum kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam Âlemine, ülkemize ve Bingöllü hemşehrilerime hayırlı Ramazanlar diliyorum."

AdminAdmin