EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-01-2023 15:24

Vali Kadir Ekinci'den 'Yarıyıl Tatili' mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında, yoğun bir dönem geçiren öğrenci ve öğretmen ile velilerin yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri temennisinde bulundu. Bingöl'de 360 okulda, 53 bin 796 öğrenci ara tatile giriyor.

Vali Kadir Ekinci'den 'Yarıyıl Tatili' mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemi'nin sona ermesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Bingöl'de 360 okulda, 53 bin 796 öğrencinin ara tatile gireceğini bildirdi.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"2022-2023 Eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle ilimizde 360 okulda 53.796 öğrencimiz karne alacaktır. Yoğun bir yarıyıl geçiren öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin, değerli velilerimizin yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini temenni ediyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Dönem boyunca sergilediğiniz başarı grafiği hiç şüphesiz karnenize yansımaktadır. Karne heyecanınıza içtenlikle katılıyor, sizlerle birlikte aynı duyguyu yaşıyoruz. Notlarınız ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi asla yitirmeden, eksiklerinizi bu tatilde tamamlayacağınızı düşünüyorum. Derslerinizdeki başarı yüzlerinizi güldürürken, kırık notların sizleri küstürmemesini istiyorum. Başarı, sadece çok çalışmakla değil, planlı ve düzenli çalışarak ve hobilerinize de yer vererek gelecektir.

Sevgili Gençler,

Eğitimde yeniliğe ve gelişime daima açık olun. Düzenli, disiplinli ve planlı çalışan insanlar, içinde bulundukları şartları değiştirerek, mutlaka iyi bir yere gelecek ve hedeflerine ulaşacaktır. Çalışma azminiz, motivasyonunuz ve hedefe yönelik çabanız hiçbir zaman sönmesin. Bu tatilde eksikleri gidermek ile ilgi alanınıza yönelik farklı kitaplar okumak ve filmler izlemek de sizleri motive edecektir.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Bilgiyle nesiller inşa edip, geleceğimize tohumlar serperek büyük bir mesleği, kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz. Sizler, evlatlarımızda var olan cevherleri hassasiyetle işlemekte, mesleğinizi icra ederken ortaya koyduğunuz fedakârlıklarla nice başarıya imzanızı atmaktasınız.

Bu yarıyıl tatilinde de öğrencilerimize kanaatlerinizi yansıtıp onları motive etmeye, eksik kaldıkları noktalarda onlara yol göstermeye, başarı için elinizden gelen gayreti göstereceğinize hiç şüphem yoktur. Sürekli değişen dünyada ve pek çok yenilikle buluşan eğitim sistemimizde sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmeyeceğinize, kendinizi yenileyeceğinize inanıyorum.

Değerli Velilerimiz;

Evlatlarımızı sadece aldıkları notlarla değerlendirmemeli, arzu edilmeyen notların düzeltilebileceğini unutmamalıyız. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zengin ve çeşitli olduğunun farkına varmalıyız. Bazı çocuklarımız sporda, bazıları sanatta, bazıları teknolojide, bazıları da kültürel çalışmalarda kendini gerçekleştirmektedir. Akademik çalışmalar son derece önemli olsa da evlatlarımızın kendilerini keşfetmelerine ve başarılı oldukları alanlara yönelmelerine müsaade etmeli ve onları desteklemeliyiz. Onların tercihlerine saygı göstermeli ve kırık notlarda yanlarında yer alıp düzeltmeleri için destek olmalıyız. Çocukların yarıyıl karnelerindeki notlarda sizlerin de payı olduğunu unutmayalım.

Bingöl Valiliği olarak bizler de daima öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yanında olacak, farklı proje ve uygulamalarla öğrencilerimize ve eğitim camiamıza destek olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aydınlık ve güçlü yarınlarımızın müjdecisi öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor,  sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."

AdminAdmin