GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2023 23:42

TYP kapsamında 335 geçici işçi alınacak

İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenecek Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 335 kişi kısa süreliğine istihdam edilecek. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında il genelindeki okullarda istihdam edilecek geçici işçi alımıyla ilgili detaylar haberimizde...

TYP kapsamında 335 geçici işçi alınacak

Bingöl'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilecek 335 geçici işçi alınacak. İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla alınacak işçiler, il genelindeki okullarda çalıştırılacak.

Konuyla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyler:

"İŞKUR ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 335 kişiye yönelik olarak düzenlenecek Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 23.01.2023 – 27.01.2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru için Katılımcı Şartları aşağıda belirtilmiştir.

Katılımcı şartları

a. Kuruma kayıtlı işsiz olmak

b. 18 yaşını tamamlamış olmak

c. Emekli ve malul aylığı almamak

d. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

e. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

f. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını (12.760,2 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

g. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

Katılımcılar, % 100 noter kurası ile belirlenecektir.

Noter kurası 31.01.2023 tarihinde çekilecektir.

Başvurular İl Müdürlüğü , İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır.

Bingöl Milli Eğitim İl Müdürlüğü Programı 06 Şubat 2023 tarihinde başlayacak, 22 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir."

AdminAdmin