YEREL
Giriş Tarihi : 26-01-2023 14:30

Vali Kadir Ekinci'den Regaib Kandili mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün Müslümanların kandilini kutladı.

Vali Kadir Ekinci'den Regaib Kandili mesajı

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.  Kandiller; birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, sevgi ve hoşgörünün en güzel şekilde yaşandığı, manevi dünyamızın pırıl pırıl ışıldadığı en özel günlerdendir.

Üç aylara girdiğimiz bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları ve çekişmeleri bir yana koyarak elimizi ve kalbimizi uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik hukukunun ve birliktelik duygularının güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bingöllü hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, duaların kabul olduğu, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bir zaman dilimi olan bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

AdminAdmin