GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2023 17:26

Kış geç de olsa kendini gösterdi: 245 köy yolu kapandı

Bingöl'de uzun süredir beklenen kar yağışı, gece saatlerinde başladı. Kar yağışıyla beraber ulaşımda aksamalar meydana geldi. İl Genelinde 245 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Özellikle Bingöl Erzurum kara yolunda seyir halinde olan araçları, Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyü mevkisinde zor anlar yaşadı. Çok sayıda tır yolda kaldı, sürücüler araçlarına zincir takarak yollarına devam edebildi.

Kış geç de olsa kendini gösterdi: 245 köy yolu kapandı

Bingöl'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 20 santime ulaşırken yüksek kesimler 40 santimetreyi geçtiği belirtiliyor. İl Genelinde 245 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bu sabah saat 06.00 sularında il genelinde etkili olan kar yağışı devam ediyor.

Bingöl Valiliği Özel İdare Sekreteri Enes Üçgül, yaptığı açıklama, kar yağışı nedeniyle 245 köy yolunun ukaşıma kapantığını, kapanan yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Özellikle Bingöl Erzurum kara yolunda seyir halinde olan araçlar, Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyü mevkisinde zor anlar yaşadı. Çok sayıda tır yolda kaldı, sürücüler araçlarına zincir takarak yollarına devam edebildi.

Devam eden yoğun kar yağışına bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı Karayolları Bingöl 84. Şube Şefliği ekipleri, il genelinde karla mücadele çalışmalarına başladı.

Bingöl Belediyesi karla mücadele ekipleri ise kent merkezinde ulaşımda aksama olmaması için yol ve kaldırım açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AdminAdmin