GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-02-2021 15:33   Güncelleme : 17-02-2021 15:33

Vali Ekinci'den "Regaib Kandili" Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, yayınladığı mesajda vatandaşların kandilini kutladı

Vali Ekinci'den

BNH - Bingöl Valisi Kadir Ekinci Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ekinici'nin mesajı şöyle:

"Zaman içinde devam eden yolculuğumuzun manevi bir durağı olan rahmet iklimi mübarek üç aylara kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Alemlerin rabbinin biz kullarına gök sofralarını bolca çokça ihsan ettiği üç aylar, manevi coşkunun yaşandığı; ruh dünyamızı, kalbimizi ve davranışlarımız onaracağımız; hayat tarzlarımızı, gündeliklerimizi ve alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan bereket mevsimidir.

Tüm zamanlarda olduğu gibi bu güzel günlerde de, dua, niyaz ve yakarışlarımızı artırmalı, okuma ve düşünme üzerinden kendimizi bilmenin imkanını yakalamalıyız. Unuttuğumuz ve terk ettiğimiz değerleri hatırlamalı; komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve aile bağları gibi toplumumuz için çok önemli olan birliktelik duygularımızın artmasına çabalamalıyız. Aramızdaki kısır çekişmeleri, küslük ve kırgınlıkları bir yana bırakıp toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu gecede olduğu gibi devam eden mübarek aylarda da, kulluk ve salih amel şuuru ile toplum olarak birbirimize kenetlenmenin,  medeniyetimizde mana köklerini bulan, dostluk ve kardeşliğimizi,  huzur ve selametimizi daha da artıracağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Bingöllü hemşehrilerim olmak üzere ülkemiz ve İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

AdminAdmin