BNG - Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, insanlık tarihinin en eski barış ve dostluk bayramı; birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Nevruz'un, kış boyunca uyuyan tabiatın uyanışını, insanın doğal çevreyle bütünleşmesini, bahar renklerinin yansıttığı uyumu ve ahengi, barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği simgelediğini aktaran Ekinci, Nevruz Bayramı, Asya'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada aynı coşkuyla kutlandığına dikkat çekti.

Vali Ekinci'nin mesajında şu bilgilere yer verdi:

"Nevruz Bayramı’nın, farklılıkları zenginlik olarak gören, yaratılanı yaratandan ötürü seven, insanı ve tabiatı kendisine verilmiş emanet bilen, birlikte yaşamanın temelini sevgi, saygı ve dayanışmayla oluşturan, yetiştirdiği birbirinden değerli şahsiyetlerle bu güzellikleri dünyaya yayan milletimiz için farklı bir anlamı vardır. Onun için Nevruz, aziz milletimizin dünden bugüne kadim değerlerini en doğru şekilde yansıtan ve sahip çıkılarak nesilden nesile aktarılması gereken en önemli kültürel zenginliklerimizdendir.

Yeni başlangıçlara ve umutlara vesile olması, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle Bingöllü kardeşlerimin Nevruz Bayramı'nı kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."