GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 19:59

Vali Ekinci'den "Kadir Gecesi" mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, insanlık tarihinin vahiy nimetiyle bereketlendiği bir esenlik gecesi olan ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşandığını belirtti. Ekinci, bütün İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Vali Ekinci'den

Valimiz Kadir Ekinci’nin “Kadir Gecesi” Mesajı
14.04.2023
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'yle ilgili mesaj yaymladı.

Vali Ekinci, mesajında, şunları paylaştı:

"İnsanlık tarihinin vahiy nimetiyle bereketlendiği bir esenlik gecesi olan ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İçinde tüm zamanlar için eskimez öğütler barındıran Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan bu gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması ve hakikat ile istikamet bulması, bilinçlerimizin keskinleşmesi ve manevi huzurumuzun çoğalması için büyük bir fırsattır.

Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli; dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarının gelişmesine vesile olarak görmeliyiz.

Bu gecede yaşadığımız duygu ve düşünce yoğunluğu yarınlarda da aynı hassasiyet ile devam etmelidir. Yüce kitabımızın rehberliğinde edindiğimiz zihinsel emniyet ve ruhsal dinginlik ile unuttuklarımızı hatırlamalı, ertelediklerimizi gündemleştirmeli, hatalarımızla aramıza mesafeler koymalı ve sevgi, saygı, iyilik, dostluk ve kardeşlik dilini hâkim kılmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin ülkemizi ve bütün insanlığı kuşatmasını, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum."

AdminAdmin