GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2022 11:58   Güncelleme : 07-07-2022 12:15

Vali Ekinci, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, yayımladığı mesajla vatandaşların Kurban Bayramını kutladı. Vali Ekinci mesajında, "Kurban Bayramı, iyilik, doğruluk, ahlak, adalet, hakkaniyet gibi değerlere yakınlaşma ve bu yüce değerlerle kendimizi ve toplumu yeniden inşa etme fırsatıdır." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kurban Bayramı, iyilik, doğruluk, ahlak, adalet, hakkaniyet gibi değerlere yakınlaşma ve bu yüce değerlerle kendimizi ve toplumu yeniden inşa etme fırsatıdır.

Kurban, aklımıza, kalbimize ve hayatımıza yabancılaştırdığımız tevhid düşüncesini ihya ve imar fırsatıdır.

Bugün milletçe ve ümmetçe, her daim ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, unutulmaya yüz tutmuş yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerini hatırlamamızı sağlayan Mübarek Kurban Bayramına erişmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Yüce dinimiz İslam’ın iki bayramından biri olan Kurban Bayramını idrak edeceğimiz bu günlerde bayramın sevinç ve mutluluğunu; eş, dost ve yakınlarımızla, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimizle, ülkemize sığınan mültecilerle, mazlum ve mağdurlarla, şefkat ve merhamet yüklü bir bakışı ve dokunuşu bekleyen öksüz ve yetimlerimizle, yaşlılarımızla, engelli kardeşlerimizle, hastalarımızla, ihtiyaç sahipleri ve kimsesizlerle birlikte yaşamamız, onlarla paylaşmamız gerekir.

Her türlü dargınlığın ve kırgınlığın unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu müstesna günleri bayram tadında yaşamak ve bu kadim davranışı sonraki nesillere taşımak inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramının, ülkemize ve milletimize huzur getirmesini temenni ediyor, mukaddesat için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hizmet etmekten onur ve mutluluk duyduğum siz kıymetli Bingöllü hemşerilerimin ‘Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum."

AdminAdmin