GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-04-2022 17:53

Vali Ekinci, şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Ahmet Dursun Düğün Salonunda düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gazilerle buluştu.

Vali Ekinci, şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi

Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci, il protokolü ile birlikte, şehit aileleri, gazileri ve gazi aileleri onuruna düzenlenen iftar programına katıldı.

Bingöl Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde verilen iftara, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Vali Ekinci ve eşi Tuba Ekinci,  iftar öncesinde şehit ve gazi ailelerini masalarını tek tek ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Ekinci, Ramazan-ı Şerif’in 12. gününde düzenledikleri iftar sofrasına şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Konuşmasında Ramazan ayının önemine değinen Vali Ekinci, "Ramazan ayı, Kur’an’ın kendisinde indirildiği ve yine bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde olduğu ay. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ay. Cenab-ı Allah’tan bu kutlu ayın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Kıymetli misafirler! Bizim inancımızda şehitlik yüce bir mertebedir. Allah Kur’an’da kendilerine nimet verilen dört kesimden bahsediyor ve bunların 'Peygamberler, sıddıklar, şehitler ve iyi kimseler! olduğunu ve onlarla birlikte olmanın, onlarla arkadaşlığın ‘ne güzel’ olduğunu buyuruyor.

Evet, bizim inancımızda şehitlik ve gazilik, ezan, bayrak, devlet ve millet sevgisinin en taçlanmış, en yüce halidir.

Kıymetli şehit aileleri!

Şehadete bir gül bahçesine girer gibi koşan evlatlarınız kalbimizin en müstesna yerinde ebediyen yaşamaya devam edeceklerdir.

Vatan uğruna canını hiçe sayan gazilerimiz, göğsünüzde taşıdığınız madalyalar bu milletin şerefidir, onurudur. Hakkınızı hiçbirimiz, hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bu devlet, bu millet sizlerin değerini asla ama asla unutmayacaktır.

Şehit ve gazilerimizin emaneti bu cennet vatanı onlara layık şekilde her daim korumaya devam edeceğiz. Yeter ki dualarınızı üzerimizden eksik etmeyin. Çünkü bizler için en büyük ödül sizlerin hayır dualarıdır.

Soframızı onurlandıran siz değerli şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.

Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Cenab-ı Allah bizi bu mübarek günlere eriştirdiği gibi kadir gecesine ve bayram sabahına da ulaştırsın. Oruçlarımızı makbul, sofralarımızı her daim bereketli kılsın. Sizleri sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum."

Programın sonunda İl Müftüsü Mustafa Topal tarafından aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için dualar edildi.

Ahmet Dursun Düğün Salonunda gerçekleşen iftar programına Vali Ekinci ve eşi Tuba Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutan V. Albay Necdet Durak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

AdminAdmin