Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Usta, mesajında, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, yaşadıkları sıkıntıları daha iyi anlayabilmek ve toplumdaki farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında ‘Engelliler Haftası’ kutlandığını hatırlattı.

Engelliliğin, sadece engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya oldukları bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin yakın çabasını gerektiren genel bir konu olduğunu aktaran Vali Usta, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz engelin en büyüğü kalplerde olan sevgisizlik, samimiyetsizlik ve merhametsizliktir. Bedensel engellerimiz kadar zihinsel ve ahlaki engellerimizin de sahici dostlukları, tebessümü ve mutluluğu engellediğini asla unutmamalıyız. Bedensel engelleriyle hayatımızın orta yerinde duran kardeşlerimizi doğru anlamak ve onlarla birlikte hayatın içine akabilmek için öncelikle davranışlarımızı kuşatan olumsuz bakış ve yargılardan kurtulmalı; iyiliğin artması ve paylaşımların çoğalması için istikrarlı çabalar içinde olmalıyız.

Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Devletimiz bu anlamda tüm imkanları ile engelli kardeşlerimizin yanında olmaya, hayatın hemen her alanında aldığı tedbirler ile engellilerimizin sorunlarını çözmeye devam ediyor.  Sosyal devlet anlayışı ile engellilerimizin sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun eşit ve üretken birer parçası olduklarını unutmamak ve her bireyin engelli adayı olduğunu hatırlayarak engelli kardeşlerimize karşı her zaman duyarlı olmak durumundayız.

Engellilerimizi yılda sadece bir hafta değil, hayat boyunca hatırlamalı ve sahip çıkmalıyız. Engellilerimizin daha rahat, huzurlu, aktif ve üretken yaşayabilecekleri hayat koşulları için her bireyin yapabilecekleri olduğunu asla unutmamalıyız.

Milletimizin önemli hassasiyetlerinden biri olan engelli kardeşlerimizle ilgili farkındalığın “Engelliler Haftası” vesilesiyle daha da artması ve daha geniş kitlelerde yankı bulması dileklerimle, tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."