EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-03-2021 15:36   Güncelleme : 08-03-2021 15:36

Üreticilere yüzde 50 hibeli süt soğutma tankı dağıtıldı

Üreticilere yüzde 50 hibeli süt soğutma tankı dağıtıldı

BNH - Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan "Süt Sığırcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında, İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 hibe ile desteklenen 22 üreticiye 500 litre kapasiteli süt soğutma tankı dağıtıldı.

Süt tanklarının dağıtılması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül ve ilgili üreticiler katıldı.

Vali Ekinci, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyada 1 yılı aşkın süredir salgın ile yoğun bir mücadele süreci yaşandığını anımsattı.

Salgının birçok alanda ağır sonuçlar yarattığını anlatan Ekinci, "Hamdolsun son derece münbit bir coğrafyada, bereketli topraklarda yaşıyoruz. Yüce rabbimizin lütfettiği bu potansiyeli teknoloji ile buluşturup Bingöl adına daha güçlü bir tarım ve hayvancılık imkanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. İşte bu niyetle, çiftçimizi desteklemek, üretimi geliştirmek, bölgemizi üretim ve istihdam açısından kalkındırmak amaçlı çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Vali Ekinci, bu anlamda hayvancılık yapmak isteyen bütün üreticilere ekipman temininde yardımcı olunduğunu, eğitimler verildiğini ve istihdama katkı sunduklarını söyledi.

Bingöl'ün, 2020 yılı TÜİK verilerine göre 144 bin 550 büyükbaş, 720 bin 852 küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu ifade ederek, "İlimizin tarım arazisi varlığı yaklaşık 141 bin hektar, mera varlığı ise 350 bin hektardır." dedi.

Vali Ekinc, son yılların en büyük özel sektör yatırımı olan ve tam kapasiteye ulaştığında Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük hayvancılık işletmesi olacak olan SÜTAŞ Entegre Tesisleri’ne bağlı olarak Bingöl'ün, kalkınma modelini tarım ve hayvancılık olarak belirlemiş olacağını aktardı.

Bundan dolayı özellikle süt sığırcılığına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Ekinci, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Tabi günlük 1.012 ton süt işleme kapasiteli bir entegre tesisi karşısında küçük ölçekli süt işletme tesislerimizi düşündüğümüzde ilimizin mevcut haliyle bu süt ihtiyacını karşılaması mümkün değildi. Bu nedenle ilimizin süt sığırcılığı altyapısını güçlendirme çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettiriyoruz."

Konuşmaların ardından, süt soğutma tankları sahiplerine teslim edildi.

AdminAdmin