EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-02-2022 22:17

Üniversite ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında protokol

Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Arasında ‘Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü’ İmzalandı.

Üniversite ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında protokol

Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında ‘Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokolün imzaları, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen tarafından atıldı. 

İmzalanan iş birliği protokolü ile Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin spor uygulama eğitimlerinin artırmak, uygulamalı derslerde alanlarında uzman antrenör desteği sağlamak ve Üniversitenin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tesis, imkan ve deneyimlerinden yararlanmasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca bu protokol ile iki kurum alt yapılarını karşılıklı olarak kullanabilecek. 

‘Kurum Olarak Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız’ 

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, imza töreninde yaptığı açıklamada, gençlerin geeceği için üniversite ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Sporun ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak, diğer paydaşların farkındalığını artırmak ve bu kurumlarda yürütülen proje ve faaliyetler kapsamında uygulamalı derslerin öğrencilere ilgili branşta deneyim kazandırmasını sağlamak için kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız." ifadlerini kullandı.

‘Uzmanlık Dersi Alan Öğrenciler, Müdürlük Faaliyetlerinde Görev Alabilecekler’ 

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da imzalanan protokolle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin spor uygulama derslerini sportif tesislerde alanında uzman antrenörler tarafından eğitim almaları ve uzmanlık dersi alan öğrencilerimizin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetlerinde görev alabilmelerini sağlayacak adımlar attık. Yapılan protokol, öğrencilerimiz için sportif kariyerlerinde önemli bir adım olacaktır, hayırlı olsun.” 

AdminAdmin