EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-02-2022 22:28

Çevrimiçi 'Bilinçli Genç Olmak' konferansı gerçekleştirildi

Moderatörlüğünü Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın yaptığı konferansta, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan bir konuşma yaptı

 Çevrimiçi 'Bilinçli Genç Olmak' konferansı gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bilinçli Genç Olmak” konferansı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Konferansın moderatörlüğünü Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak yaptı. Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bilinçli genç olmak için; kişinin kendisini tanımasını ve belirli hedeflerinin olması gerektiğini, kendisine liderlik yapamayan bireyin bir takıma liderlik yapamayacağını söyledi. 

“Kendi Kendinin Lideri Olamazsan Bir Takımın, Bir Sınıfın Lideri Olamazsın”

20. yüzyıldaki dünya eğitim sisteminden bahseden Prof. Dr. Tarhan, ülkemizdeki eğitim sisteminin de maalesef akademik başarıya kurgulandığını söyledi.

Tarhan, 21. Yüzyılın becerilerinde eğitim sistemlerinin artık sadece teknik becerileri değil; sosyal, yaşam ve duygusal becerilerin önemsendiğini ifade ederek, “Bu becerilere sahip bilinçli gençler kendi kendinin lideri olabilir. Kendi kendinin lideri olamazsan bir takımın, bir sınıfın lideri olamazsın. Bireyin, kendi gemisinin kaptanı olması lazım. Bu özellikleri sahip olmayan bilinçli genç, ilerleyen yaşlarda iyi bir aile babası olamaz, iyi bir yönetici olamaz, iyi bir insan olamaz.” dedi.

“Kendini Tanı ve Bilinçli Genç Olma Yolunda Hedefini Belirle”

"Avrupa’ya gittiğimde merak ettiğim birçok konu vardı." diyen Prof. Dr. Tarhan, “Mesela Almanya’da neden bilim adamı çok çıkmış? Buralarda ne vardı da 1700’lü yıllarda o zamanın gençlerinde bilimsel alana yönelmek, araştırma yapmak müthiş bir zevk ve heyecan veriyormuş. Yaptığım araştırmalarda gençler tarafından rağbet gören alan olduğu için, bilim adamlarını kendilerine ego idol seçerek böyle ilerlediklerini gördüm. Gençlere her zaman diyorum bir hedef piramidiniz olsun. Hedef piramidinde en üst kısmına her zaman ego idolünüzü yazın. Hedefinin sonunda ne olmak istiyorsunuz, kendinizi analiz edin. Daha sonra ara hedeflerinizi yazın, bir de şu anda sahip olduğunuz şeyleri, güçlü ve zayıf olduğunuz yönlerinizi yazın. Kendinizi tanıyın ve bilinçli genç olma yolunda hedefinizi belirleyin.” şeklinde konuştu.

“Bazı Şeylerin Tesiri Birkaç Kuşak Sonra Çıkar” 

Programa davet edildiği için Bingöl Üniversitesine teşekkür eden Prof. Dr. Tarhan, “Bingöl’e yıllar önce davetiniz üzerine gelmiştim. Yine gençlere yönelik yaptığımız ‘Anlam ve Amaç’ başlıklı güzel bir konferans olmuştu. Gençlere yönelik yapmış olduğumuz bu konferansın gerçekleşmesine vesile olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamı tebrik ediyorum. Üniversite olarak böyle projelere önem vermeniz çok kıymetli. Bazı şeyler vardır tesiri hemen çıkmaz, sonradan çıkar, hatta bir kaç kuşak sonra tesirini görürüz." ifadelerini kullandı.

Konferansın moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. İbrahim Çapak da şunları söyledi:

“Yoğun programları arasında bizlere zaman ayırarak davetimizi kabul ettiği için üniversitemiz adına Nevzat Tarhan hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamıza dair söyleyecek çok şey var. Kitaplarında insanlığın ihtiyaç duyduğu en önemli noktalara temas ederek, birçok alana fayda sağlayarak adeta günümüz açısından ilaç olabilecek eserler yazmıştır. Sosyal sorumluluk alanlarında çok fazla etkinliğinin olduğunu biliyoruz. Faaliyetlerine durmadan yorulmadan devam ettirdiğini görüyoruz. Bu konuda kendisine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.  
 

AdminAdmin