GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 14:49

Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu sona erdi

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde 13-15 Ekim tarihlerinde düzenlenen "Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu" kapanış oturumuyla sona erdi. Yüz yüze oturum ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından 54 bilim insanı tebliğ sundu. Sempozyumda sunulan bildiriler kitaplaştırılacak.

Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu sona erdi

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu" sona erdi. Sempozyumda ulusal ve uluslararası 54 bildiri sunuldu.

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafında 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu’na çok sayıda bilim insanı katıldı.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Müftülüğü’nün katkılarıyla düzenlenen sempozyumun açılış konferansı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından gerçekleştirildi. 13 Ekim Cuma günü yüz yüze gerçekleştirilen oturumlarda başlayan sempozyumun ilk gününde 6 bildiri sunuldu. 14 ve 15 Ekim Cumartesi ve Pazar günleri online olarak gerçekleştirilen 12 oturumda 48 bildiri sunuldu. Toplamda 54 bildirinin sunulduğu sempozyumda ‘Kuran’ın Tarih Perspektifi’, ‘Kuran’da Tarih Tasavvuru’, ‘Tarihin Kaynağı Olarak Kuran’, ‘Tarih Araştırmalarında Kuran’ın Rolü’, ‘İslam Tarihçiliğinin Gelişmesinde Kuran’ın Tesiri’, Kuran Kıssalarının  Tarihsel Değeri, ‘Tarihin Kaynağı Olarak Kuran Kıssaları’, ‘Kuran’da Tarih ile İlgili Kavramlar’, ‘Siyer İlminin Teşekkülünde Kuran’ın Rolü’, ‘Siyer Kaynağı Olarak Kuran’ ve ‘Dinler Tarihi’nin Kaynağı Olarak Kuran’ konuları ele alındı.

Sempozyumda sunulan bildiriler yakın bir tarihte kitap formatında basılarak ilim dünyasının istifadesine sunulacak.

AdminAdmin