EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-10-2023 11:19

Trafikte yayalara öncelik kampanyası

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "Yaya Önceliği Kampanyası" kapsamında trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak için Bingöl merkez Kültür Caddesinde etkinlik düzenlendi. Bingöl Lisesi önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yıpranan yaya geçidi çizgilerini yeniden boyadı. Etkinliğe öğrenciler de katıldı.

Trafikte yayalara öncelik kampanyası

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yaya Önceliği Kampanyası’ kapsamında “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” etkinliği düzenlendi.

İMKB Bingöl Lisesi önünde düzenlenen etkinliğe, Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Usta, etkinlikte yaptığı açıklamada, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı arttırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Bilim ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak ulaşımda da hızın çok önemsendiğini ve  kaliteli arabaların yapılmaya başlandığını hatırlatan Usta, bun bağlı olarak "Ulaşımda sürat ve kalite arttıkça bazı şeyleri de ıskaladık hayatımızda. Bunlardan biri de yayaların güvenliğini konusuydu. Bu sorunu hem şehir içi yollarda hem de şehirlerarası yollarda ziyadesiyle yaşadık, yaşıyoruz. Bu süreçte fazlasıyla can ve mal kaybınız oldu." diye konuştu.

Vali Usta, trafikte yaşanan olumsuzluklardan dolayı İçişleri Bakanlığınca 2021-2030 yıllarını kapsayacak şekilde Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2020-2023 yılları arasında Karayolu Güvenliği Eylem Planı açıklandığını hatırlatarak, buradaki amacın trafikte yayaların güvenliğine ilişkin farkındalık oluşturmak, yayalardan kaynaklı yaralanmaların, ölüm oranlarının azaltılması olduğunu bildirdi.

Bununla ilgili 2021 ve 2022 yıllarında “Öncelikle Yayanın, Öncelik Hayatın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz”, ”Yayalar Kırmızı Çizgimiz” mottosuyla farklı projeler uygulandığını ifade eden Usta, şöyle konuştu:

"Bugün de yine onların devamı olarak “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duuşu” mottosuyla yeni bir projeyi yürütüyoruz. Bunda amaç başta okul girişleri ile yaya geçitleri olmak üzere önceliği yayalarımıza vererek yayalarımızın güvenliğini sağlamaktır.. Bununla ilgili olarak öncelikle taksilerimiz başta olmak üzere araç sahiplerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bingöl gibi küçük yerlerde çok fazla acele ederek çok fazla zaman kazanamayız. Öncelikli yayalara vermemiz lazım. Vali olarak trafikte yaya önceliğini kesinlikle öne çıkarıyor ve bu kurala uyuyorum. Şehir içinde trafiğe her çıkışımda yaya önceliğini gözetliyor ve koruyorum. Fakat maalesef bazen de üzülüyorum. Ben durduğum zaman sağımda ve solumda duran araçların yoldan geçen yaylalara zarar vereceği endişesini de taşıyorum. Kıymetli vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Lütfen bu şehirde yaya önceliği kuralını el birliği ile uygulayalım, çocuklarımızın güvenliğini sağlayalım."

AdminAdmin