EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-07-2021 14:40   Güncelleme : 05-07-2021 15:30

Tıp fakültesi istiyoruz! Bingöl Üniversitesi resmen talepte bulundu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, tıp fakültesi açılması için YÖK'e müracaat edildiğini müjdeledi

Tıp fakültesi istiyoruz! Bingöl Üniversitesi resmen talepte bulundu

BNH- Bingöl Üniversitesi, kentte tıp fakültesi açılması için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) talepte bulundu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, gazetecilere yaptığı açıklamada, tıp fakültesi için resmen talepte bulunduklarını söyledi.

Bunun için Bingöl kamuoyunun desteğini isteyen Çapak, şöyle konuştu:

"Bingöl Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesinin kurulması için YÖK’e müracaat ettik. Bu süreçte ilgili herkesten destek bekliyoruz. Halen 9 fakülte ile öğretim hayatına devam ediyoruz. Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesinin kurulması için yoğun çaba gösteriyoruz. Hedefimiz aynı zamanda Bingöl'ün plaka sayısı da olan 12 fakülteye kavuşmaktır. Bingöl Üniversitesi Bingöl'ün üniversitesidir."

Üniversite bünyesinde diş hastanesi açılacak

Projelerinin büyük bir özveri ile devam ettiğini belirten Prof. Dr. Çapak, “En büyük projemiz 2 yıl içerisinde 15 bin metrekarelik alanda diş hastanesi ve diş hekimliği fakültesi binası yapmak. Bu sene bu inşaatımızın temelini atıyoruz. Bunun yanında ‘Arı Kompleksi’ ihalemizi yaptık. Spor Bilimleri Fakültesi için ek bina yapmayı düşünüyoruz. Üniversite herkesin, milletin, Bingöl’ün. Herkesin sahiplenmesi gerekiyor. Kent Park’ın kurulduğu alan Üniversitemize ait bir araziydi. Bingöl’ün menfaatlerini göz önünde bulundurarak belediyeye devrettik." şeklinde konuştu.  

AdminAdmin