GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2021 14:51   Güncelleme : 05-07-2021 15:33

Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı

Pandemi nedeniyle kapalı olduğu günlerde bakım ve onarıma alınan ve yaklaşık 7 milyon harcanarak yenilenen Ilıcalar beldesindeki termal tesisler, vatandaşların hizmetine sunuldu

Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı

BNH - Pandemi nedeniyle kapalı olduğu dönemde bakım ve onarıma alınan Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri, yenilenen yüzüyle yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, termal tesisin bakım ve onarımının tamamlanması dolayısyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

25488307-b3e221a82c04856615d6.jpg">

Tesisin yeni yüzü hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çapak, termal tesislerin Bingöl için bir kazanç olduğunu söyledi.

Rektör Çapak, pandemi süreciyle birlikte Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri ve Uygulama Oteli’ni hizmette kapattıklarını, bu süre zarfında tesisleri yeniden onardıklarını bildirdi.

Tesisin 5 Temmuz 2021 itibariyle tekrar hizmete açtıklarını ifade eden Çapak, "Bir yıla yakın bir tadilat süreci yaşadık.  2 olan VIP havuzlarımızın sayısını, fizyoterapi tedavisine uygun jakuzili havuzlar olmak üzere 6’ya yükselttik. 50 kişilik konferans salonu yaptık. Burada konferanslar ve çalıştaylar yapılabilir. Bunlarla birlikte buhar odası, nefes için tuz odası yaptık. Türk Hamamı ve havuzları yeniden yaptık. Fizik tedavi amaçlı 2 adet masaj salonu yaptık. Otel kısmını tamamen yeniledik. Isıtma sistemini alttan ısıtma sistemine dönüştürerek tesislerimizi kirlilikten kurtardık. Tesislerimize doktor ve hemşire odaları yaptık. Burayı tam bir sağlık tesisi haline getirdik. Tesislerimiz Bingöl için bir kazançtır." diye konuştu.

Çapak, yaklaşık 7 buçuk milyona onarılan tesisin son derece güzel ve modern bir görünüme kavuştuğunu belirterek, tesisten yaralanacak vatandaşlardan tesisi korumlarını istedi.

Tesiste 0-7 yaş grubundaki çocukların ücretsiz yararlanacağını anlatan Çapak, tesisin girişi ücretini 20 TL olarak belirlediklerini, 7-12 yaş aralığındaki çocuklara da yüzde 50 indirim uyguladıklarını aktardı.

Prof. Dr. Çapak, tesislerin reçete ile gelinebilecek bir sağlık merkezi olması için çabaladıklarını vurgulayarak, "Burası bir sağlık tesisi, hamam değil." dedi.

Toplantı, Rektör Çapak’ın masın mensuplarına tesisi gezdirmesiyle sona erdi.

 

AdminAdmin