SİYASET
Giriş Tarihi : 04-12-2022 18:13   Güncelleme : 04-12-2022 18:26

Süt yatırımı 50 bin insanın göç etmesine engel oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, Bingöl’de kurulan Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi yatırımının önemine işaret ederek, “Doğrudan istihdamın ötesinde, dolaylı etkileriyle çok ciddi bir yatırım gerçekleşti. 50 bin insanın göç etmesine engel olan, kalan nüfusun da 3'te 1 oranında gelirini arttıran bir projeden bahsediyoruz.” dedi.

Süt yatırımı 50 bin insanın göç etmesine engel oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, bir kafede düzenlenen toplantıda, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Burada konuşan Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetlere değindi.


Yılmaz, Türkiye'nin 2023 ve sonrasında da büyümeye devam edeceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye belirli bir eşiğe gelmiş durumda. Bu eşiği atlamamız gerekiyor. Gelişmekte olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmemiz gerekiyor. Tabiri caizse birinci ligi yakalamamız lazım. Bunun çabası içindeyiz. 2023 sonrasında artık 2053'ü, 2071'i tartışan bir Türkiye olacak. Savunma sanayisinden sağlık endüstrilerine, yazılımdan gıda sektörüne birçok alanda yeni hamlelerle, yeni teknolojilerle nitelikli insana ve bilgiye dayalı bir ekonomik yapı inşa ederek inşallah gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi alacağız.”
‘50 bin insanın göç etmesine engel’
Türkiye’de bölgeler arasındaki dengesizlikleri giderme noktasında son dönemde önemli başarıların sergilendiğini aktaran Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde huzur ve güven ortamının pekişmesiyle birlikte yatırım ortamının da iyileştiğini kaydetti.
Yılmaz, bölgeye yatırımcı geldikçe daha çok insanın burada yaşamayı tercih ettiğini nitelikli ve sermaye göçünün azaldığına işaret etti.
“Bölgemizde de ciddi bir hamle var. Bunun en güzel örneklerinden biri tanesi de Bingöl diye düşünüyorum.” diyen Yılmaz, Bingöl’de kurulan Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi’ni buna örnek göstererek, “Gerçekten Bingöl'ün kaderini etkileyecek ölçekte bir yatırım. Doğrudan istihdamın ötesinde, dolaylı etkileriyle çok ciddi bir yatırım gerçekleşti. 50 bin insanın göç etmesine engel olan, kalan nüfusun da 3'te 1 oranında gelirini arttıran bir projeden bahsediyoruz.” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, Ermaden’in Bingöl-Avnik mevkiinde bulunan demir madeni sahasında yaklaşık 550 milyon dolar yatırıma işaret ederek, Bingöl’ün büyük bir yatırımı daha kazanmak üzere olduğunu söyledi.
Demir cevheriyle ilgili bölgede sondaj çalışmaları yürütüldüğünü hatırlatan Yılmaz, şöyle dedi:
“En son müjdeli haberleri aldık diyelim. 300 milyon ton şu an itibarıyla keşfedilmiş bir demir cevheri rezervi. 550 milyon dolar ilk aşamada bir yatırım öngörülüyor. Bingöl'de bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım olacak. Doğrudan bin kişiye istihdam sağlayacak, dolaylı olarak da çok büyük etkileri olacak bir proje. Bu alanda da heyecanla bekliyoruz.”

AdminAdmin