KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-12-2022 18:31   Güncelleme : 04-12-2022 19:13

Bingöl 4. Kısa Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl hem Genç'e hem Solhan'a hem de Merkez'e renk kattı. Tiyatro, sinema, söyleşiler, kısa film seçkileri ile insanların yüreğine dokundu. Festival ödül töreniyle sona erdi.

Bingöl 4. Kısa Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, tiyatro, sinema, söyleşiler, kısa film seçkileridüzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Bingöl Valiliği koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesinin desteklediği, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen festival, ödül töreniyle sona erdi.

Baran Mayda'nın organize ettiği festival kapsamında Genç ve Solhan ilçelerinde de etkinlikler yapıldı.

Festivalin sona ermesi dolayısıyla Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

Festivale katılan 273 film arasından finale kalan 24 eserin bazı sahnelerinin izletirilmesinin ardından başkanlığını yönetmen Nazif Tunç’un yaptığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Mehdi Parizad'ın yönettiği "It Builds a Life" birinci, yönetmen Adar Baran Deger’in çektiği "Soğuk" ikinci, Feyzi Baran ile Kamil Kahraman’ın çektiği “Bu da mı gol değil!” belgeseli üçüncü, Emre Sefer’in yönettiği "Babamın Öldüğü Gün" dördüncü ve Amil Mamibeyli'nin yönettiği "Tremble" nin beşinci seçildiği açıklandı.

Yapılan konuşmaların ardından, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, TBMM Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, diğer yetkilier ile çok sayıda davetli katıldı.

AdminAdmin