YEREL
Giriş Tarihi : 20-02-2023 17:46

Sivil toplum kuruluşlarından ortak çağrı

Bingöl'de faaliyet gösteren 50 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesinden oluşturulan Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu, Kahramanmaraş depreminin ardından bir araya geldi. Afet sırasında ve sonra yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, "Bingöl’ün afet bölgesi ilan edilmesi gerekir" çağrısı yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarından ortak çağrı

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP), asrın felaketi sonrası deprem, görüşmek üzere toplandı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremden sonra, gözler, iki fay hattının kesiştiği noktada yer alan Bingöl'e çevrildi.

Bu kapsamda, Bingöl'de faaliyet gösteren 50 sivil toplum örgütünden oluşan BİNSİDAP, afeti görüimek üzere toplandı.

Afetin ilk gününden itibaren sahada aktif olarak çalışan sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, buradan edinilen bilgi ve tecrübeler paylaşıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Bingöl’ün Doğu Anadolu ve Kuzey Doğu fay hatlarının kesiştiği noktada olduğu anımsatılıp son zamanlarda uzmanların bilimsel uyarılarına ve beklenen olası depreme dikkat çekildi.

Son deprem sonrasında Bingöl’de hasarlı binaların oluştuğu ve mevcut binaların yorulduğu depremden sonra statik değerlerinin bozulduğuna dikkat çelildi.

Bingöl'de oluşan tedirginliklerin, korkuların haklı olduğu vurgulanan açıklamada, " İvedilikle deprem çalıştayların kurulması ve olağanüstü çalışmalara başlanması gerekiyor. Yaşanan afet sonrası ilk etapta 10 ilimizin afet bölgesi ilan edilmesi ve sonrasında Elazığ ilinin de afet bölgesi ilan edilmesinin doğru bir adımdır. Bingöl’ün mevcut risk durumu göz önünde alındığında fay hatlarının kesişim ve enerji biriktirme durumları açısından en tehlikeli deprem olasılığının en yüksek yerdir. Mevcut zemin ve yapı durumu göz önüne alındığında Bingöl’ün afet bölgesi ilan edilmesi gerekir." ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin