GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2022 19:02

Sağlık Mil-Sen Bingöl İl Başkanlığına Mücahit Korkutata getirildi

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahid Korkutata, MİL-SEN'e bağlı Sağlık Mil-Sen Başkanlığına atandı. Dernek başkanlığıyla engelli bireylerin haklarını savunan Korkutata, bundan kamuda çalışan memurların haklarını korumak için çaba gösterecek.

Sağlık Mil-Sen Bingöl İl Başkanlığına Mücahit Korkutata getirildi

Manevi İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu'na (MİL-SEN) bağlı Sağlık Mil-Sen Bingöl İl Başkanlığına Mücahid Korkutata atandı.

Engelli bireyler için yaptığı çalışmalarla tanınan Korkutata, bu defa da kamu çalışanı memurların özlük haklarını korumak ve geliştirmek için sendikal çalışmalara başladı.

Korkutata, yaptığı açıklamada, kendisine sendika başkanlığı görevini veren Sağlık Mil-Sen Genel başkanı Mustafa Taç ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Korkutata, şunları kaydetti:

"Kamu çalışanlarının alternatif sendikacılığı ihtiyaç duyulduğunu yakından bildiğimiz için çalışmaları ve prensipleri ile ön plana yerleşen MİL-SEN konfederasyonu  sendikamızı göğüslenerek çalışacağız inşallah.

Peki MİL-SEN sendikasının açılımı nedir birazda bundan  bahsedelim.

11 iş kolundan oluşan, faal olarak 9 iş kolu ile 15.000 üyesi olan sendikamız Türkiye'de konfederasyon olma yapısına sahip 4. büyük sendikadır. Pandemi sürecinde kurulmuş olan sendikamız birebir saha  çalışması yaparak kamu çalışanları ile buluşup onların dertleriyle dertleşip kendileriyle hasbihal ederek büyümeye devam ediyor.

 Hak Temelli mücadele veren sendikamızın açılımı ise şöyledir.

Mil-Sen demek adından da anlaşılacağı gibi manevi ilkeli liyakatli sendikacılık demek. Milli değerleri koruyan ilkeleri ile yaşayan liyakat ise bu söylemeleri sağlamlaştıran en temel husustur.

 Buradan tüm kamu çalışanı memur kardeşlerimizi bu güzel oluşuma davet ediyoruz.

Türkiye'nin dört bir yanında teşkilatlanmaya başlayan sendikamız sendikal  çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyor ilerleyen zamanla sendikal çalışmalarımızı anlatmak için elde edilen kazanımları ve çalışmaları basın yoluyla kamu çalışanlarımıza duyuracağız.

2 yıllık bir sendika olmamıza rağmen büyük bir teveccüh ve özleriyle teşkilat yapımızı illerimizde kurmuş bulunuyoruz.

Bingöl'de de teşkilatımız şimdiden çalışmalarını başlamış olup üye kabullerini gerçekleştirmiştir.

Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaptığımız çalışma ile beraber emin adımlarla ilerliyoruz.

Sendikamız herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmamakla beraber tamamen sivil anlayışı ile kamu çalışanlarının yanında olmaya devam ediyor.
Tüm kamu çalışanı kardeşlerimizi iş kollarımızda görev almaya ve üye olmaya davet ediyoruz."

AdminAdmin