YEREL
Giriş Tarihi : 20-02-2023 18:30

Sağlar'dan afet bölgesi ve hasar tespit çalışmaları açıklaması

Sağlar, "Bir yörenin afet bölgesi ilanı, o yörede sadece deprem riski değil olası deprem sonucunda afetin Genel Hayata Etkisi ile birlikte değerlendirerek karar verilmektedir." dedi.

Sağlar'dan afet bölgesi ve hasar tespit çalışmaları açıklaması

AK Parti İl Başkanı Sağlar, son günlerde Bingöl'ün Afet Bölgesi ilanı edilmesi konusunda yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Başta Bingöl olmak üzere İstanbul ve çevre illeride deprem riski ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Sağlar, "Bir yörenin afet bölgesi ilanı, o yörede sadece deprem riski değil olası deprem sonucunda afetin Genel Hayata Etkisi ile birlikte değerlendirerek karar verilmektedir." dedi.

Sağlar, açıklamasında şunları kaydetti:

"İlgili kanun maddesi (7269-1) incelendiğinde konu açıkça görülebilmektedir. Maddede Genel Hayata Etki esastır.

Konu hakkında ilgili kurumlarımız gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmektedir.

Yaklaşık 70 kişilik uzman ekiple hasar tespit çalışmaları sürmekte olup, özelikle hasar alan Adaklı, Yayladere ve Servi’de çalışmalar yoğunlaşmaktadır.

Yaşanan son afette ilimizde can kaybı yaşanmaması hükümetimizin öncülüğünde ilimizde kentsel dönüşümlerle, yapı stoğunun yenilenmesi, hastane, kamu hizmet binaları ve TOKİ konutlarının yoğun bir şekilde inşa edilmesinin etkisi büyüktür.

İlimizde riskli yapıların tespiti ve depreme dayanıklı olarak dönüşümü de güçlü ve sağlam bir irade ile hayata geçirilecektir.

Vatandaşlarımızın selameti açısından her türlü karar hızla alınacaktır.

Şimdiye kadar olduğu gibi en etkili bir biçimde hükümetimiz halkımızın yanında ve hizmetindedir."

AdminAdmin