EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-04-2021 13:20   Güncelleme : 16-04-2021 13:20

Rektör Çapak, video konferansla YÖK toplantısına katıldı

Rektör Çapak, video konferansla YÖK toplantısına katıldı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkalığında video konferan yöntemiyle yapılan ve Bingöl ve diğer ihtisaslaşan 15 üniversite rektörünün hazır bulunduğu toplatıya katıldı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Saraç, YÖK olarak, Türk yükseköğretim sistemine kazandırdıkları projelerden biri olan "Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Projesi” kapsamında yer alan üniversitelerin rektörleriyle tecrübe paylaşımı için bir araya geldiklerini söyledi.

Prof. Dr. Saraç, ihtisaslaşan üniversitelerin tecrübe paylaşımında bulunmasının önemine de dikkati çekerek, bölgesel kalkınma dinamiklerini destekleyen çalışmaların bu proje ile hayata geçtiğini kaydetti.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da yönettiği üniversitenin son bir yılda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi ve prje kapsamında gerçekleştirilen projeleri aktardı.

Bingöl Üniversitesinin, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite olarak seçildiğini hatırlatan Çapak, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında İhtisaslaşan Üniversitelerin her zaman yanında olan, Yeni YÖK vizyonu ile bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman destekçimiz olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç başta olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

AdminAdmin