GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 11:16

Müteahhit uyardı: Binalarımız 6 ve üzerindeki depremlere cevap vermeyebilir

Bingöl'de yaşayan müteahhit Mehmet Emin Ünlüsoy, yaptığı binalarda oturan hak sahiplerine gönderdiği yazıda, "30 yıl önce yaptığımız binalarımız bugünden sonra olası bir 6 ve üzerindeki depremlere cevap vermeyebilir" uyarısında bulundu.

Müteahhit uyardı: Binalarımız 6 ve üzerindeki depremlere cevap vermeyebilir

Bingöl'ün tanınmış müteahhitlerinden Mehmet Emin Ünlüsoy, 30 yılı aşkın süre önce yaptığı binanın olası 6 büyüklüğündeki depreme dayanmayacağını ileri sürerek, vatandaşların tedbir almalarını istedi.

Ünlüsoy, yaptığı binalarda oturan hak sahiplerine gönderdiği yazıda şunları paylaştı:

"HAK SAHİPLERİNİN DİKKATİNE!

İlimiz en etkili deprem kuşaklarından biri üzerinde yer almaktadır. Canlı fay hatlarının kesim noktası üzerinde ve birinci derece deprem bölgesidir. Deprem uzmanlarınca bu bölgede büyük yıkıcı bir depremin beklendiği, tedbirlerin alınması gerektiği her defasında dile getirilmektedir.

Olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçebilmek için bina sakinleri olarak bazı tedbirler almak zorundayız. Binamız 1 Ocak 1999 yürürlüğe giren 1997 deprem yönetmeliğinden önce yapıldığından 6 şiddetindeki bir depreme dayanabilecek şekilde inşa edilmiştir. Bingöl'de 2003 yılında meydana gelen 6,4 şiddetindeki deprem ve sonrasında çevre illerimizde meydana gelen şiddetli depremlerden de etkilenmiştir.

Tüm bu depremlerde binamız görevini yapmıştır. Ayrıca binanın yapım yıllarından günümüze 30 yılı aşkın bir süre geçmiştir. Bu süre zarfında ve sarsıntıların etkisiyle binaları ayakta tutan malzemelerin dayanım özellikleri kalmamıştır. Binalarımız bugünden sonra olası bir 6 ve üzerindeki depremlere cevap vermeyebilir. Tedbir almamız lazım."

AdminAdmin