GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 19:33

Bingöl'de hasarlı 4 okul binası yıktırılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de hasarlı olduğu tespit edilen, eğitim öğretime kapatılan 4 okul binası için yıkım kararı çıktı. Hasar gören Genç merkez İnönü Ortaokulu, Bingöl merkez Atatürk, Murat ve Güveçli ortaokulu binaları yıktırılarak yerlerine yenisi yapılacak.

Bingöl'de hasarlı 4 okul binası yıktırılacak

Bingöl'de, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören 4 okul binası yıktırılacak.

Genç merkez İnönü Ortaokulu, Bingöl merkez Atatürk, Murat ve Güveçli Ortaokulu binaları hasarlı olduğu için daha önce tahliye edilmişti.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, hasarlı okul binaları için yıkım kararı verildiğini belirterek, "Öğrencilerimizin güvenliği için her türlü tedbiri almakta, süreci titizlikle yürütmekteyiz." dedi.

Şimdiye kadar yapılan incelemelerde 15 eğitim kurumuyla ilgili tahliye kararı alındığını hatırlatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlardan dördü, Bakanlığımızın daha önce de gündeminde olan ve bu süreçte öne alınan kararı çerçevesinde yıkılacaktır. Tahliye edilen diğer eğitim kurumlarımızla ilgili de kapsamlı bir risk analizi çalışması yapılacak ve sonucunda raporlar neyi gösteriyorsa, ona göre gerekli karar alınıp işlem yapılacak."

İl Müdürü Yücel, yıkım işlemleriyle ilgili İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkılacağını ve bütün okullarda tarama çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

OKUL ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yücel, Genç İlçe Müdürü Aslan Soysal ile Genç YBO, Milli Eğitim Vakfı İlkokulu ve Servi İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Yücel, okulların fiziki durumlarına dair incelemelerde bulundu.

AdminAdmin