GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2021 11:32   Güncelleme : 19-10-2021 11:32

"Muhtarlar seçimle işbaşına gelen halkın temsilcilerdir"

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 19 Ekim Muhtarla Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Muhtarlar seçimle işbaşına gelen ve her daim halkın hizmetinde olan temsilcilerdir." dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynaklarının aktarılması hususunda 7 gün 24 saat çaba gösteren muhtarlarımızın hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla 19 Ekim tarihinin, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edildiği hatırlattı.

Muhtar kelimesini "Söz sahibi, seçilmiş, seçkin, özgür ve irade" anlarına geldiğini aktaran Vali Ekinci, muhtarlığın ayrıca kendi kültürümüzün, hem kanaat önderi olma hem de yönetim konuları için geliştirdiği bir kavram olduğunu belirtti.

Vali Ekinci, mesajının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Yerel yönetimlerimizin en köklü örnekleri Köy ve Mahalle Muhtarlıklarıdır. Muhtarlar seçimle işbaşına gelen ve her daim halkın hizmetinde olan temsilcilerdir. Köy ve Mahalle Muhtarlıkları, hizmetlerin ücra köşelere ulaşmasını sağlayan en sağlıklı kanallardır.

Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da kamu yönetimi anlayışının en temel dinamiklerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi üstlenmektedirler.
 
Bizler de idareciler olarak muhtarlarımızla birlikte istişare ve fikir alışverişinde bulunarak Bingöl’ümüzün sorunlarına çareler üretiyoruz.
 
Bu vesileyle milletimiz ve devletimiz arasında köprü vazifesi gören, kamu hizmetlerinin etkin şekilde köylerimize ve mahallelerimize ulaşmasında önemli bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

AdminAdmin