KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-10-2021 11:52   Güncelleme : 19-10-2021 12:39

Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali' açılış programı gerçekleştirildi

Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafında bu yıl üçünsüsü düzenlenen festivalin açılış programı gerçekleştirildi.

Bingöl Üniversitesi Yerleşkesinde düzenlenen açılış program Zakkum grubunun konseriyle başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, sinema oyuncuları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, programda yaptığı konuşmada sanat ve sanatı ica eden sanatçılarına önemine değindi.

Sanatın sadece büyükşehirlerde icra edileceği anlayışını kabul etmediklerinin altını çizen Yılmaz, "İnsanın olduğu her yerde sanatın olması lazım." dedi.

Yılmaz, bu anlamda Bingöl'de böyle bir etkinliğin yapılmasının çok anlamlı olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kapsayıcı bir sanat, 84 milyonu kapsayan bir sanat son derece önemli. Bu birinci nokta. İkincisi, dünyada hakim bir takım güçler var. Bunlar ekonomik olarak, askeri olarak dünyaya hükmetmeye çalıştıkları gibi sanat yoluyla, sinema yoluyla da kültür anlamında da aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Onlara da şunu dememiz lazım, her alanda olduğu gibi sanat alanında da dünya beşten büyüktür."

Bingöl Valisi Kadin Ekinci da sinemanın toplum üzerindeki etkisine değinerek, "Sinema, bir ifadeyle modern zamanların masal anlatma biçimi. Biz sinemanın en büyük imkanlardan biri olduğunu bilmekteyiz. Bu imkanı iyi değerlendirmeli, çevre kirliliğinden iklim değişikliğine, bireyin toplum içindeki yalnızlığından merhamete, insan sevgisine, ülke sevgisine dair birçok filmi hayata geçirebileceğimize inanıyorum." dedi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın da birer konuşma yaptığı programın sonunda, protokol tarafından festivale katılan sanatçılara plaket verildi.

AdminAdmin