EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-01-2023 19:25   Güncelleme : 30-01-2023 20:52

Milli Eğitim Müdürü Yücel, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, toplantıda, kentte yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili paylaşımda bulundu. İl Müdürü Yücel, 205 köy okulunun onarıldığını, iş dünyasında ara eleman yetiştiren mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının da 163'ten 2932'ye yükseldiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yücel, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yücel,  kentte görev yapan yaygın ve yerel basın mesnuplarıyla bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yücel, kentte yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programı kapsamında il genelindeki 205 okulun bakım-onarım çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Yücel, il merkezinde Sütana Kızılay Anaokulu ve Genç ilçesinde de Saadet Özge Anaokulu'nu hizmete açtıklarını söyledi.

Yücel, öğretmenlerin barınma sorununu çözmek için Kiğı ilçesinde yapımı tamamlanan öğretmenevinin de hizmet vermeye başladığını belirterek, konuşmasında şöyle devam etti:

"Köy Yaşam Merkezi Projesi ile ilimizde bulunan atıl durumdaki 26 köy okulunu eğitimde çok amaçlı olarak kullanıma açtık. İlimizde Mesleki Eğitim Merkezlerindeki Öğrenci Sayısını 163'ten 2932'ye çıkardık. İlimiz bünyesinde, döner sermaye işletmesi bulunan 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile Mesleki Eğitim Merkezlerimizin gelirini 2022 Yılı sonu itibariyle 9.4 Milyon TL'ye çıkardık. İlçelerimiz ve merkez ilçe de bulunan 8 adet Halk Eğitim Merkezinde 3.736 adet çeşitli kurslar açılmış, bu kurslara toplam 56.764 kursiyer katılım sağlamıştır. 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' sloganıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında 128 adet yeni kütüphane ve 3 adet sıfır atık kapsamında yeni kütüphane yapılmıştır. Bu kütüphanelerdeki toplam kitap sayımız 385 bin 512'dir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıymetli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde 81 ilde başlatılan 'Aile Okulu' projesi ile ilimizde kısa sürede 3084 velimiz eğitimden yararlandı. Açılan kurslarda ailelere; Aile İçi İletişim, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Bağımlılıkla Mücadele, Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi, Akran İlişkileri, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta eğitimler verildi."

Okul öncesi eğitim hakkında da paylaşımlarda bulunan Yücel, "Üç yıl sürecek olan EFOR projesi kapsamında 2021-2022 eğitim yılı içerisinde 7, 8, 11 ve 12'inci sınıflarda öğrenim gören 16 bin 269 öğrenciye çok sayıda ölçme ve değerlendirme sınavı uygulanmıştır. Okul Öncesi Eğitimde okullaşma oranlarını arttırdık. Tüm öğrencilerimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde 560.368 ücretsiz ders kitabı, 384.486 kaynak kitap ve 130.000 çalışma defteri olmak üzere toplamda 1.074.854 adet kitap ve defter dağıtımını yaptık." diye konuştu.

"Çölyak hastalarına özel fırın açtık"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "81 iİle 100 Ekmek Pişirme Noktası" programı kapsamında Karşıyak Mesleki ve Teknik Lisesi bünyesinde çölyak hastalarına yönelik glütensiz ekmek fırını açtıklarını aktaran Yücel, bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu vurguladı.

"Özel ev ziyaretleri yapılarak kayıt dışı 20 öğrenci eğitime kazandırıldı"

Yücel, kayıt dışı öğrenciler hakkında ise  "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan kayıt dışı öğrencileri erken uyarı sistemi ile tespit ederek, eğitime kazandırma çalışmalarının ele alındığı toplantılar gerçekleştirdik. İl Müdürümüz Halil Yücel başkanlığında Merkez Mahalle ve Merkez Köy Muhtarlarımız ile Bakanlığımızın okul terki riski taşıyan öğrencilerin kayıt dışı kalmaması amacıyla başlatmış olduğu 'Erken Uyarı ve Takip Sistemi'  ile ilgili toplantı yapıldı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının "Eğitime Yeniden Kazandırma Projesi" kapsamında, öğretmenlerden oluşturulan komisyonlar kent genelinde 36 öğrencinin uzun süredir devamsızlık yaptığını tespit etti. Öğrencileri evlerinde ziyaret eden öğretmenlerin ikna çalışması sonucu 20 öğrenci yeniden eğitime kazandırıldı." ifadelerini kullandı.

Yücel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi Bingöl'de hayat buldu. Proje kapsamında Bingöl Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen muhteşem konser büyük beğeni topladı. Merkez ve ilçelerde toplam 128 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirdik. Dünya Posta Birliğine üye 193 Ülke'nin katılımıyla 1971 tarihinden beri düzenlenen UPU (Evrensel Posta Birliği) gençler arası mektup yazma yarışmasında Dünya birincisi olan Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Esra Sümeyye ÖZ, "İklim Krizi Hakkında Mektup Yaz" temalı Dünya annelerine seslendiği mektupla İsviçre'nin Bern şehrinde düzenlenen törende Dünya birincilik ödülünü aldı. Şanlıurfa'da bu yıl 14.düzenlenen Uluslararası MEB Robot yarışmasına farklı kategorilerde katılan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz "Mini Somo" kategorisinde şampiyon oldu Bingöl STEM Tarım Teknolojileri Takımımız Teknofest 2022 Samsun Final Yarışmasında En İyi Sunum ödülünü almış ve ayrıca 5248 takım arasından 5.olmuştur. 29-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Ankara'da yapılan milli takım seçmelerinde Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizden Medine Kaya ve Şevval Akçanlı Bocce branşının raffa dalında çiftler kategorisinde 1.lik elde ederek 19-25 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak olan Dünya Gençler Bocce(raffa) Şampiyonası'nda Ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.Ayrıca Beden Eğitimi Öğretmenimiz Rukiye Varol ise aynı branşın yani bocce(raffa) tekler kategorisinde 9 Ağustos' ta başlayan 5. İslami Dayanışma Oyunlarında şampiyon olarak göğsümüzü kabartmıştır."

Okul öncesi eğitim faaliyetlerine de değinen Yücel, "Okul öncesi öğrencilerimizin sayısını 465 'ten 5.683'e arttırmayı ve böylelikle anaokulları, anasınıfları ve bünyesinde anasınıfı bulunan tüm okullarımızda 6 Şubat'tan itibaren ücretsiz yemek hizmeti vermeyi hedefliyoruz. 2023 yılında toplam 15.700 'e yakın öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti verilecektir." şeklinde konuştu.

AdminAdmin