GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-02-2024 20:20

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali’ Bingöl'de yapıldı. Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen yarışmada, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılan Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden katılan Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden katılan Muhammed Yılmaz üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali yapıldı.

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali’, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr.  Öğr. Üyesi Selahattin Öz, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yusuf Karadayi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili. Doç. Dr. Veysel Turan, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma öncesi düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak, programa katılanlara teşekkür etti.

Bingöl Üniversitesi'nde Türkiye’de ilk olan Kıraat Merkezi ve Kıraat Enstitüsü’nün varlığından kaynaklı bölge yarışma finalinin Bingöl'de yapılmasının uygun görüldüğünü anlatan Prof. Çapak, "Üniversitemizde de Kıraat Merkezi ve Kıraat İlmi Enstitüsü ile birlikte inşallah bölgede de bir kıraat damarı oluşur. Enstitümüzde yüksek lisans programlarımız var. Kıraat Merkezinde ise Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülüğümüz ile yürüttüğümüz tahsis kursları mevcut. Burada ayrıca hafızlık yapan arkadaşlarımız desteklemektedir. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner de  “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Finalinin üniversitelerince yapılamsı nedeniyle büyük bir mutluluk ve kıvanç duyduğunu belirtti.

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal ise bu yarışmalarla okuyucuların sayısını çoğaltmak, okumayı ve hafızlığı özendirmek maksadı olduğunu söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yaptığı konuşmada, “Son yıllarda Üniversitemiz Sayın Rektörümüzün öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz ile birlikte çok güzel programlar yapmaktalar. Rektör hocamıza, ekibine ve İl Müftümüze yürekten teşekkür ediyorum. Bölgeler arası Kur'an-ı Kerim yarışmasına katılan bütün kardeşlerimize başarılar diliyor, herkese saygılar sunuyorum." dedi.

Yarışma sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim Tarihi ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ile ilgili tarihsel bilgiler verdi.

Ardından Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 8 Ekim 2019 ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında Aşere-Takrîb Kursu’nda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Aşere-Takrîb Eğitimi Başarı Belgesi takdimi yapıldı.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılan Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden katılan Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden katılan Muhammed Yılmaz üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildikten sonra program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

AdminAdmin