Bingöl merkez Kültür Mahallesindeki Kültür Camisine yaşlı engelleiler için yaptırılan asansör törenle hizmete açıldı.

Cuma Namazı öncesi düzenlenen törene Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Müftüsü Mustafa Topal, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ali Bayram, Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, törenle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üç Minareli Kültür Camii'nde Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt öncülüğünde mahalle sakinleri ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yaptırılan yaşlı ve engelli asansörünü, engelli vatandaşlarımız, Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan ve diğer vatandaşlarımızla birlikte hizmete açtık. 

Her birimiz, sevgi, hoşgörü ve anlayışla dolu bir dünya inşa etmek için sorumluluk taşıyoruz. Toplumumuzu oluşturan her bireyin katkısı önemlidir; Engelli vatandaşlarımızın için Bingöl'de daha güzel bir gelecek inşa edelim." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da engellilerin yaşamının kolaylaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Valismiz Sayın Ahmet Hamdi Usta ile birlikte 
Kültür Mahallesi Muhtarımız Ali Bozkurt öncülüğünde hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yaptırılan yaşlı ve engelli asansörünü, özel gereksinimli kardeşlerimiz ile birlikte hizmete açtık. Hayatı kolaylaştırmak için katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Bingöl'ün büyük mahallesi konumundaki Kültür Mahallesinde bulunan Kültür Camisi, kadın ve erkekler için taziye evi, abdesthaneler, gasilhane, morg, muhtarlık ve Kur’an Kursu olarak inşa edildi. Aynı anda 2500 kişininin namaz kılacağı cami bölümü üçüncü katta yer aldığı için özellikle engelli ve yaşlılar camiye ulaşmada sıkıntı çekiyordu. 

Kültür Camisi, Bingöl'ün ilk asansörlü camisi ünvanına da sahip oldu.