GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 18:32

Bingöl’de doğalgaz kaynaklı 16 kişi zehirlendi

Bingöl merkez küçük sanayi sitesindeki bir lokantada meydana gelen doğalgaz sızıntısından zehirlenen 16 kişi hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan 9 kişi Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi. Olayın ardın hastaneye gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, yetkililerden bilgi aldı.

Bingöl’de doğalgaz kaynaklı 16 kişi zehirlendi

Bingöl’de sanayi sitesindeki  bir lokantada doğalgaz sızıntısından dolayı 16 kişi zehirlendi, 9’u Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi.. 
Alınan bilgilere göre olay, merkeze bağlı Simani Mahallesi’ndeki küçük sanayi sitesinde bir lokantada doğalgaz kaçağı meydana geldi. Doğalgaz sızıntısından etkilenen 16 kişi, Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yapılan ilk müdahalelerin ardından ilk olarak 6, sonra da 3 kişi olmak üzere toplam 9 kişi Diyarbakır’a sevk edildi. 
Bingöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, il sağlık müdürü ve başhekimden vatandaşlar hakkında bilgi aldı. 
Vali Usta, hurdada yaptığı açıklamada, 16 kişinin zehirlendiğini belirtti. Hastalardan 9’unun Diyarbakır’a sevk edildiğini hatırlatan Vali Usta, olayla ilgili şunları kaydetti:

“Küçük sanayi sitesinde hizmet veren bir esnaf lokantamızda, doğalgaz kaçağından dolayı bir zehirlenme ihbarı üzerine hastanemiz harekete geçti ve zehirlenen vatandaşlarımızı hastaneye almaya başladık. Şuana kadar 16 vaka bize intikal etti, bunlardan 6’sını sevk ettik, diğer 3’ünü de sevk edeceğiz, kalan 7 vatandaşımızın da tedavisine Bingöl Devlet Hastanesi’nde devam ediyoruz. Toplamda 9 hastamızı Diyarbakır’a sevk etmiş olacağız.”

Şuana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirten Vali Usta, “Bizi sevindiren olay, doğalgaz kaçağından dolayı bir patlamanın veya can kaybının olmaması bizi rahatlatan bir olay. Bunun yanında hastalarımızın da can kaybı olmaması sevindirici bir olay. Tedavilerine devam ederek bir can kaybı olmadan bu durumu atlatmayı ümitediyoruz. Hastalarımızı ziyaret ettik, durumları iyi, moralleri yerinde. Doktorlarımız, hemşirelerimiz hastalarımızla yakinen ilgileniyorlar. Diyarbakır’dan aldığımız bilgilere göre de tedavileri olumlu bir şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin