YEREL
Giriş Tarihi : 30-11-2022 17:56   Güncelleme : 30-11-2022 18:03

Korkutata'dan lise öğrencilerine farkındalık dersi

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı ve Ankara Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısı Mücahid Korkutata, Bingöl Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, sosyal farkındalık çalışması kapsamında engellilik ve engelliliğin tanımı, engeli bireylere yaklaşım ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Korkutata'dan lise öğrencilerine farkındalık dersi

Altı Nokta körler Derneği Bingöl Şubesi ve Bingöl Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri tarafından engellilik ve engelliliğin tanımı konusunda söyleşi programı düzenlendi.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı ve Ankara Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısı Mücahid Korkutata, 
program hakkında yaptığı açıklamada, öğrencilere, sosyal farkındalık çalışması kapsamında engellilik ve engelliliğin tanımı, engeli bireylere yaklaşım ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.

Engelli bireylerin yaşadığı toplumsal sorunlar yerel yönetimlerden kaynaklı yaşanan sorun ve çözüm öneriler ile ilgili söyleşi gerçekleştirdiklerini aktaran Korkuata, şunları kaydetti:
"Erişim, ulaşım, eğitim istihdam gibi konuları paylaşarak yarınımızın geleceğimizin teminatı olan gençlere engelli bireylerle diyalog yöntemleri ve beyaz baston hakkında bilgiler verdik. Yapmış olduğumuz sosyal deney ile öğrencilerimizi motive ederek engellilere bakış açısını pozitif hale dönüştürüp engelsiz bir toplum olmanın gayesini anlattık. Engelli bireylerin yaşamış olduğu sorunların temelindeki eğitsel sorunları anlatarak çözüm önerilerinde bulunduk gençlerin bugün öğrenci yarın yönetici pozisyonunda bizlere neler katacağına dair yapmış olduğumuz söyleşide toplumsal farkındalığı artırmayı planladığımızı anlatarak güzel bir ortamda buluştuk. Etkinlikte bizlere çağrıda bulunan kıymetli hocalarımız Gülay Gündoğdu, Zahide Zengin, Mennan Hattarı ve Sedat Yazlık hocalarımıza nazik davetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Engelsiz bir şehir engelsiz bir gelecek için hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Buradan tüm okullarımıza çağrımızdır; yapacağınız tüm etkinliklere derneğimiz olarak katkı sunmaktan mutluluk duyarız."

AdminAdmin