YEREL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:02   Güncelleme : 02-12-2022 16:19

Açıkta akan lağım suyu tehlike saçıyor

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi köyünde 2003 depremi sonrası yapılan yeni yerleşim bölgesindeki foseptik çukurlarının dolması üzerine açıkta akan lağım suları insan sağlığı tehdit ediyor.

Açıkta akan lağım suyu tehlike saçıyor

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi Köyü Küme Evleri’nde foseptik çukurların dolması üzerine açıkta akan lağım suları tehlike saçıyor.

Etrafa saldığı kötü koku ve neden olduğu nahoş görüntüyle beraber insan ve canlı sağlığına da büyük tehditler oluşturan lağım sularına çözüm bekleniyor.

Bingöl’de 1 Mayıs 2003 depreminden sonra oluşturulan yerleşim yerine yaklaşık 200 metre uzaklıkta 2004 yılında yaptırılan 6 foseptik çukur doldu. Çukurların dolması üzerine lağım suları açıkta akıyor.

Açıkta akan kanalizasyon suları çevreye pis kulalar yayarak hem insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

Köy sakinlerinden Zeki Korkutata, dolan fosseptiklerin yerine yenilerinin yaptırılması için köy hizmetlerine müracaata bulunduklarını söyledi.

Açıkta akan lağım sularının çevreye pis kokular yaydığını belirten Korkutata, “Bu fosseptikler depremden sonra yapıldı. Aradan 8 yıl geçti. Foseptikler doldu. Lağım suları açıkta akıyor. Bu pis sular hem kokuya hem de çevre kirliliğine neden oluyor. İlgili kurumlara durumu aktardık. Bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı.” diye konuştu.

AdminAdmin