SİYASET
Giriş Tarihi : 26-04-2023 16:10   Güncelleme : 26-04-2023 16:59

Korkutata, "Önceliğimiz eğitim ve araştırma hastanesi"

AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, düzenlenen tanışma toplantısında, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle tanışan Korkutata, gazetecilerin sorunlarını içtenlikle cevapladı. Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Korkutata, yeni dönemde hedeflerinin Bingöl'e eğitim ve araştırma hastanesi kurulması olduğunu söyledi.

Korkutata,

AK Parti Bingöl 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, Piramit Kafe’de düzenlenen tanışma toplantısında, Bingöl’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya kendini tanıtarak başlayan Korkutata, öz geçmişi ve bugüne kadar olan çalışma hayatından bahsetti.

Korkutata, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, yapılan anketlerde parti olarak yüzde 50’nin üzerinde oy alacaklarını belirtti.

Sohbet hazasından geçen toplantıda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularına içtenlikle cevap veren Korkuata, Bingöl’ün birçok önemli hizmeti AK Parti döneminde kazandığını ve bu hizmet çıtasını yükseltmek için tüm gayretleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Yeni dönemde Bingöl’ün özellikle sağlık alanındaki gelişimine odaklanacaklarını vurgulayan Korkutata, ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde inşa çalışmalarına start verilecek 500 yataklı yeni devlet hastanesi binasının kısa sürede tamamlanmasını sağlayacaklarını aktardı.

Korkutata, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı dönemimden itibaren, bu projeye katkı sundum, sunmaya da devam ediyorum. Bu projenin her safhasında bulundum. Çünkü çok fazla önemsiyoruz ve Bingöl’e katacağı değerin de farkındayız. Milletvekillerimizin de yoğun çabalarıyla hastanemiz programa alındı, ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşallah inşaat çalışmalarına başlanacak. Bu hastanemiz tamamlandığında Şehir Hastanesi özelliğinde bir hastane olacak ancak bizim hedefimiz, sağlık kampüsü oluşturarak bu hastanemizi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürmek. Bu hususta altyapı hazırlıklarımız da mevcut. İnşallah bu dönüşümü yapıp halkımızın çevre illere gitme mecburiyetini tamamen ortadan kaldıracağız."

Hayatından kesitler paylaşan ve 23 yaşında Türkiye’nin en genç idarecisi olarak görev aldığı Sağlık Bakanlığı’nda önemli kamu tecrübeleri edindiğini aktaran Korkutata; “Bu tecrübeler ışığında siyaset yapıyorum. Hepimizin gayesi, bu şehre bir değer katmak, kalıcı bir eser bırakmak. Benim de çabam, halkımızın temsiliyet hakkı vermesiyle bu şehre bir eser bırakmak. Basındaki arkadaşlarımızın da bu anlamda fikirlerini, önerilerini, projelerini bizlerle paylaşmasını diliyorum. Bir siyasetçi-gazeteci ilişkisinden öte, kardeşlik hukukuna dayalı bir ortak paydamız olsun. İstiyoruz ki, el birliğiyle, hepimizin ortak katkılarıyla bu şehre katılmış değerlerin üzerine yenilerini koyalım." diye konuştu.

Korkutata, tanımadan, bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle hakkında yürütülen propagandalara da değinen Korkutata, muhalefet milletvekili adaylarından birinin “mal varlıkları açıklansın” çağrısına da destek verdiğini ifade edip şunları söyledi:

"Bir eksiğimiz görülürse lütfen uyarın. Benim için en önemli kriter, şeffaflıktır. Şeffaf olacağımı, hesap verebilirlik ilkesine bağlı kalacağımı, adalet ve liyakat konularında hassasiyet göstereceğimi sizlerin huzurunda beyan ediyorum. Mal varlığım ortada. Bunu gerektiği şekilde de beyan ederim. Herkes de bunu yapabilmeli. Allah haram lokmadan, kul hakkından korusun. Onca yıldır kamuda görev yapıyorum, onlarca bakanla, müsteşarla, üst düzey yöneticiyle çalıştım. Hiç kimse diyemez ki, Zeki Korkutata hak yedi, akçeli işlere bulaştı. Çok şükür kendimizden eminiz. Bir kusurumuz varsa bizi uyarın, hatamız varsa eleştirin. Hakaret olmadığı sürece her türlü eleştiriye de açığım.”

AdminAdmin