GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2023 21:24   Güncelleme : 26-04-2023 22:47

Kiğı Belediyesi yeni hizmet binası törenle açıldı

Kiğı Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan belediye hizmet binası, düzenlenen görkemli bir törenle vatandaşlara kapılarını açtı. Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Kiğı Belediyesi yeni hizmet binası törenle açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Kiğı Belediyesi Hizmet Binası ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

Üsküdar Belediyesi ile Kiğı Belediyesi arasında 2021 yılında imzalanan kardeş belediye protokolü kapsamında yaptırılan Kiğı Belediyesi Hizmet Binası ve Yaşam Merkezi'nin açılışı için tören düzenledi.

Yeni hizmet binası önünde düzenlenen törene AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kaymakam Muhammed İkis, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, AK Parti Milletvekili adayları Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, MHP milletvekili adayı Metin Keskin ve çok sayıda devatli katıldı.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, açılışta yaptığı konuşmada, birilerinin konuştuğunu, birilerinin de yaptığını ifade ederek, bu eserle Üküdar Belediyesinin Kiğı halkını ve Türkiye'nin değişik kentlerinde yaşayan Bingöllülerin gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kiğı'ya bir eser kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu bina sadece belediye hizmet binası değil, burası bir kültür merkezi, burası bir sosyal yaşam alanı, bir itfaiye binası, burası bir düğün ve nikah salonu, toplanma yeri, burası dertlerinizi, mutluluklarınızı, hüzünlerinizi paylaşma yeridir. Bu vesile ile baktığımızda bu yaşam merkezi sevgili Kiğılı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüak ise açılış töreninde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlerine teşekkür eder, "Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen ve ekibine tüm ilçe halkımız adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e plaket takdim etti.


 

Abdullah Çelik - İbrahim Atilla Parkın

AdminAdmin