SİYASET
Giriş Tarihi : 28-03-2023 02:39

Keskin: Bingöl'den on binlerce gencimiz yurtdışına gitti

MHP Bingöl Milletvekili Aday Adayı Metin Keskin, istihdama yönelik yatırımların yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bingöl'den on binlerce gencimiz yurtdışına gitti ve büyük bir çoğunluğunun temelinde de ekonomik gerekçeler yatıyor. Oluşturulacak istihdam alanlarıyla gençlerin memleketlerinde kalmasını sağlamanın bir öncelik meselesi olduğunu da vurgulamak istiyorum."

Keskin: Bingöl'den on binlerce gencimiz yurtdışına gitti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl Milletvekili Aday Adayı Metin Kesin, Piramit Kafe'de füzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

Özgeçmişini aktarıp Bingöl'de siyaset yapma gayesinin gerekçelerini anlatan Keskin, istihdam konusundaki eksikliğe dikkat çekti.

Aslen merkeze bağlı Kumgeçit (Kurık) köyünden ama Genç ilçesinde doğduğunu ve İzmir'de büyüdüğünü aktaran Keskin, iş hayaına ise yurt dışında atıldığını söyledi.

Siyasete atılmakiçin neden Bingöl'ü tercih ettiği sorusuna açıklık getiren Keskin, "“Neden Bingöl?”diye düşüneceksiniz şimdi. İzmir'de olsak da Bingölle bağımız her daim güçlü oldu. Ben de kendi kendime çok sordum ve çok değerli arkadaşlarımla istişare ettikten sonra ‘Bingöllüyüz diyoruz ama Bingöl'e hiçbir hizmetimiz olmuyor' düşüncesinden hareketle bu faydayı siyaseten sunma tercihini yaptık. Bingöl'ün sadece bir balla, sadece bir kavurmayla ya da kötü anılmasından rahatsızlık duyan bir arkadaşınız olarak ‘Bunu nasıl değiştirebilirim, Bingöl'e nasıl daha farklı ve fazla katma değer katabilirim, marka değerini nasıl yükseltebiliriz' diyerek burada iki yıl öncesinden çalışmaya başladım. Bingöl'e dair birçok konuda çok ciddi verilerin olduğu hazırlığımız mevcut. Tabi bu çalışmalarımda da asla siyaseti ön planda tutmadım. İnsani ilişkilerimizle var olduk ve her fırsatta insanımızın bizi bağrına basışıyla umutlarımız güçlendi. Şunu da belirmek isterim ki, önce ülkemize, sonra Bingöl'ümüze bir şeyler yapalım ama burada Metin Kesin tek başına yetmez. Birkaç Metin Keskin'i bir araya getirelim ve burada bir şeyler başaralım. Bunun için istişareye açığım. Eksiklerimizi söyleyebilir, bizi doğru anlamda yönlendirebilirseniz, gelecekte bugünleri konuşup bir birimizle gurur duyacağız."

Bingöl'den on binlerce gencin yurtdışına gitti

Aday adayı Keskin, Bingöl'de yaptığıkları çalışmalarda ortaya çıkan temel sorunun isdihdam olduğunu ifade ederek, bu sorunu çözmenin yolunun da yatırım kanallarını doğru yöntemlerle harekete geçirmekten geçtiğini savundu.

"Çok ciddi maden kaynaklarımız var. İş gücü potansiyelimiz yüksek. Ancak yatırımda esas, yapılacak yatırımının karşılığını bulabilmek. Bingöl'ü doğru anlatabilirsek, kaynaklarını doğru pazarlayabilir ve yatırımcıya kolaylık sunabilirsek, birçok yatırımın hayat bulmasını sağlayabiliriz." diyen Keskin, "Bingöl, ulaşım açısından bir kavşak noktasında ancak yatırımcının hızlı ulaşımı noktasında birtakım sıkıntılar da var. İzmir'den Bingöl'e gelirken 8 saatimiz yolda geçiyor. Avrupa'dan, İzmir'den, Antalya'dan direkt uçuşların olması lazım. İnsanlar bir takım yatırım potansiyellerini incelemek için hızlıca gelip gitmek isteyebilir ama bu olanaklar da maalesef yok. Bu hususlarda da adımlar atılmalı. Bingöl'ün kaynaklarını tanıtıcı aktivasyonları güçlendirmemiz, iş dünyasına bunu iyi anlatabilmemiz gerekiyor. Aksi halde mevcut durumla yola devam ederiz, bu da bizi hedefe ulaştırmaz.

Bingöl'den on binlerce gencin yurtdışına gitti ve büyük bir çoğunluğunun temelinde de ekonomik gerekçeler yatıyor. Oluşturulacak istihdam alanlarıyla gençlerin memleketlerinde kalmasını sağlamanın bir öncelik meselesi olduğunu da vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

AdminAdmin